3 μυστικά για να κάνετε τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών σας αξέχαστα!

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και ο ενθουσιασμός των παιδιών κάθε μέρα μεγαλώνει! Τα σχολεία κλείνουν, το πρωινό ξύπνημα δεν χρειάζεται να είναι πια τόσο πρωινό, τα δώρα που έχουν ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη έρχονται κάθε μέρα όλο και πιο κοντά τους και -το καλύτερο;- θα έχουν επιτέλους την ευκαιρία να περάσουν λίγο παραπάνω χρόνο μαζί μας!

Αντίστοιχα «ανεβασμένη» είναι και η δική μας διάθεση αφού, παρά τις πολλές υποχρεώσεις για δώρα και τραπέζια, φιλοδοξούμε να κάνουμε τις γιορτινές αυτές μέρες αξέχαστες για τα παιδιά μας! Πώς θα τα καταφέρουμε;

Χαρίστε τους το καλύτερο δώρο: Την παρουσία και την αμέριστη προσοχή σας!


Ειδικά αν είστε εργαζόμενοι γονείς, το πιθανότερο είναι ότι ο χρόνος που περνάτε με τα παιδιά σας είναι ελάχιστος και από αυτόν, ο περισσότερος ξοδεύεται σε «δουλειές» και «υποχρεώσεις». Τις επόμενες ημέρες, όμως, θα έχετε την ευκαιρία επιτέλους να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ουσιαστικά τις κοινές σας στιγμές. Να κουβεντιάσετε για όσα τόσο καιρό δεν είχατε προλάβει, να κάνετε βόλτες στα μαγαζιά, να δείτε αγκαλιά αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες και να… παρακάμψετε για λίγες μέρες τους αυστηρούς κανόνες ως προς την ώρα του ύπνου! Είναι αυτές ακριβώς οι στιγμές που, με τρόπο μαγικό και χωρίς καν να το αντιλαμβάνεστε όταν συμβαίνει, υφαίνουν άρρηκτους δεσμούς με τα παιδιά σας!

Χτίστε τις αναμνήσεις που θα τα ακολουθούν μια ζωή: Παίξτε και διασκεδάστε μαζί τους!




Όσα δώρα κι αν χαρίσετε στα παιδιά σας φέτος τα Χριστούγεννα, ξέρετε τι θα θυμούνται πραγματικά όταν οι γιορτές τελειώσουν; Τις… ξέφρενες στιγμές τους! Εκείνες που διασκέδασαν με την ψυχή τους! Τις ώρες που έπαιξαν μαζί σας! 

Για τα παιδιά οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι άρρηκτα συνυφασμένες με το παιχνίδι. Κάντε τις ακόμα πιο αξέχαστες, συμμετέχοντας μαζί τους στις πιο διασκεδαστικές τους στιγμές!

Διατηρήστε τις γιορτινές παραδόσεις και δημιουργήστε νέες!


 Μην στερήσετε από τα παιδιά σας την ευκαιρία να πουν φέτος τα κάλαντα σε φίλους, συγγενείς και γείτονες. Αν ανατρέξετε στα δικά σας παιδικά χρόνια, θα θυμηθείτε πως επρόκειτο για μία από τις γιορτινές παραδόσεις που ανυπομονούσατε να βιώσετε. Και όχι μόνο αυτή: Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που ξεφούρνιζε η μαμά κάθε τόσο, τα μελομακάρονα που τη βοηθούσατε να φτιάξει, την αγορά των δώρων για όλους τους αγαπημένους και το γιορτινό τραπέζι, είτε τα Χριστούγεννα είτε την Πρωτοχρονιά, που στρώνατε μαζί… Αυτές είναι οι στιγμές που μένουν αξέχαστες στα παιδιά καθώς μεγαλώνουν, βαμμένες με τα πιο έντονα και φωτεινά χρώματα, και αυτές είναι που θα κρατήσουν και θα συνεχίσουν όταν θα αποκτήσουν την δική τους οικογένεια. Μάλιστα, ακόμα πιο διασκεδαστικές είναι οι παραδόσεις που καθιερώνετε μαζί τους, πόσο μάλλον όταν ενσωματώνουν το μήνυμα των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο από την αγάπη και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Μπορείτε, λοιπόν, να συμφωνήσετε, αφού πάρουν τα καινούργια τους δώρα, να συγκεντρώσετε σε μία τσάντα παιχνίδια με τα οποία δεν παίζουν πια και να τα πάτε μαζί τους σε κάποιον σύλλογο που βοηθά παιδιά! Δεν φαντάζεστε πόσο όμορφα θα νιώσουν τα παιδιά σας, γνωρίζοντας την χαρά που έχουν προσφέρει!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου