Η γενναία Τοσοδούλα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Η γενναία Τοσοδούλα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικροσκοπικό κοριτσάκι  που είχε γεννηθεί μέσα από ένα λουλούδι και λεγόταν Τοσοδούλα. Μια νύχτα καθώς κοιμόταν δυο βάτραχοι την απήγαγαν από το σπίτι της και την άφησαν πάνω σε ένα νούφαρο. Κατάφερε να ξεφύγει με τη βοήθεια μιας πεταλούδας. Για κακή της τύχη όμως την άρπαξε μια μέλισσα και την πήγε στο σπίτι ενός νοικοκύρη τυφλοπόντικα. Μια μέρα όμως βρήκε ένα πληγωμένο χελιδόνι, το οποίο φρόντιζε καθημερινά, κρυφά όμως από τον τυφλοπόντικα. Όταν ήρθε η Άνοιξη, το χελιδόνι προσφέρθηκε να την απελευθερώσει από τον τυφλοπόντικα και να τη μεταφέρει σε ένα καλύτερο μέρος. Προσγειώθηκαν κοντά σ’ ένα παλάτι. Εκεί συνάντησε ένα μικρόσωμο νέο που ήταν βασιλόπουλο και της έμοιαζε πολύ και αμέσως ερωτεύτηκαν. Το όμορφο βασιλόπουλο της ζήτησε να παντρευτούν και εκείνη δέχτηκε.
Τα παραμύθια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη ζωή των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Πρώτα απ’ όλα συμβάλλουν στη διέγερση της φαντασίας των παιδιών και τα βοηθούν να αποφεύγουν μεγάλα λάθη της ζωής, μέσα από τα ηθικά τους διδάγματα. Τα παιδιά προσπαθούν να ταυτίσουν τον εαυτό τους με τους πρωταγωνιστές των παραμυθιών και ″ζουν″ έντονα τη δράση.
Τα «παραμύθια» για τους μεγάλους αντιπροσωπεύουν τα διάφορα λογοτεχνικά ή όχι βιβλία με θέμα κοινωνικά γεγονότα ή ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή, που έχουν κάτι να διδάξουν. Τα «παραμύθια» των μεγάλων παρουσιάζουν κάποιες διαφορές με τα παραμύθια των μικρών. Πρώτα απ’ όλα, τα βιβλία είναι πιο δυσνόητα  και δεν περιέχουν εικόνες όπως τα παραμύθια για τα παιδάκια, έχουν όμως πάντα το ίδιο ηθικό δίδαγμα που είναι εξίσου σημαντικό κάθε φορά!!!!!!!!!!!




ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε µια γυναίκα που ήθελε πολύ, πάρα πολύ, ν’ αποκτήσει παιδί. Μια µέρα πέρασε από το σπίτι της µια καλή µάγισσα και της έδωσε έναν σπόρο λουλουδιού. Η γυναίκα φύτεψε τον σπόρο και τον φρόντισε προσεκτικά. Και λίγο καιρό αργότερα, ανάµεσα στα πέταλα, είδε δυο µατάκια να την κοιτάζουν µε περιέργεια. Ένα µικροσκοπικό κορίτσι βρισκόταν µέσα στο µπουµπούκι του λουλουδιού! Η γυναίκα το ονόµασε Τοσοδούλα και ανακάλυψε γρήγορα πως ήταν ένα πολύ γενναίο κορίτσι...


Σε αυτό το ξεχωριστό βιβλίο η Ανν Λέισεν διηγείται το κλασικό παραµύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν µε τον δικό της τρόπο και ζωντανεύει µπροστά στα µάτια µας τις περιπέτειες της γενναίας Τοσοδούλας µέσα από την υπέροχη, µαγευτική εικονογράφηση. Για παιδιά από 5 ετών, αλλά και για όσους λατρεύουν τα όµορφα παραµύθια.

Το βιβλιο θα το βρειτε στις εκδοσεις Μεταχμιο και σε ολα τα ενηεμρωμενα βιβλια 




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου