Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε; Αυτές οι τροφές θα βοηθήσουν

Και ο εγκέφαλος, όπως όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος, χρειάζεται τροφή και ενέργεια. Αν δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας, τότε υπάρχουν κάποιες τροφές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη συγκέντρωσή σας και να μη σας ξεφεύγει τίποτα!

Η καφεΐνη προκαλεί εγρήγορση
Δεν υπάρχει μαγικό χάπι που να αυξάνει το IQ ή να μας κάνεις πιο έξυπνους. Όμως, ορισμένες ουσίες, όπως η καφεΐνη, αυξάνουν την ενέργεια και βελτιώνουν την ικανότητα συγκέντρωσης. Η καφεΐνη παρέχει αυτή την τόνωση που χρειάζεστε, όμως τα αποτελέσματα είναι παροδικά. Επιπλέον, ισχύει το ρητό «μέτρον άριστον»: όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα καφεΐνης που καταναλώνετε, τόσο μειώνονται τα οφέλη, αφού ενδέχεται να προκαλέσει τρέμουλο και ταχυπαλμίες. Μέτρο λοιπόν!


Το πρωινό τροφοδοτεί τον εγκέφαλο
Όλοι έχουμε ακούσει ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γιατι όμως; Μελέτες δείχνουν ότι το πρωινό βελτιώνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη και την προσοχή. Οι τροφές που βρίσκονται πρώτες στις προτιμήσεις των ερευνητών περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά και φρούτα. Μην το παρακάνετε όμως: ένα υπερβολικά πλούσιο πρωινό μπορεί να μειώσει τελικά την ικανότητα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ψάρι για... γερό εγκέφαλο
Τα ψάρια περιέχουν λιπαρά οξέα Ω3, απαραίτητα συστατικά για τον εγκέφαλο με εκπληκτική δράση στη λειτουργία του. Η διατροφή που είναι πλούσια σε αυτά τα θρεπτικά στοιχεία έχει συσχετιστεί με τον μειωμένο κίνδυνο άνοιας και εγκεφαλικού. Επιπλέον, δρουν θετικά στη μνήμη, ειδικά καθώς μεγαλώνουμε. 

Σοκολάτα και ξηροί καρποί κάθε μέρα; Κι όμως, ναι!
Οι ξηροί καρποί είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε. Σύμφωνα με μελέτες, η βιταμίνη αυτή είναι απαραίτητη για την αποτροπή της γνωστικής εκφύλισης. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες και φυσικές διεγερτικές ουσίες, όπως η καφεΐνη, που αυξάνουν την ικανότητα συγκέντρωσης. Ωστόσο, περιορίστε την ημερήσια ποσότητα στα 30 γρ., ποσότητα που επαρκεί για τον εγκέφαλο, χωρίς όμως να επηρεάζει το βάρος ή άλλους δείκτες υγείας.

Τα ισχυρά μύρτιλα
Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ζώα δείχνουν ότι τα μύρτιλα ενδεχομένως να προστατεύουν τον εγκέφαλο από τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και πιθανόν να μειώνουν τα συμπτώματα παθήσεων που σχετίζονται με την ηλικία, όπως το Αλτσχάιμερ και η άνοια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου