Βάζουμε γκόλ, μαθαίνουμε να μετράμε και να τραγουδάμε με τον Γκολάκια της Βaby Clementoni

 Αμέτρητες ώρες στους διαδρόμους ενός μαγαζιού παιχνιδιών χωρίς να μπορούμε να επιλέξουμε το «κατάλληλο παιχνίδι».
  Σας θυμίζει κάτι; Σκηνικό που βιώνουμε πολλές φορές είτε σαν γονείς, αλλά και γενικότερα σαν καταναλωτές που θέλουμε να αγοράσουμε κάτι για ένα παιδί.
  Τι να επιλέξω; Ποιο είναι κατάλληλο παιχνίδι για την ηλικία του; Το παιδί ζητάει κάτι συγκεκριμένο. Να του το αγοράσω;
 Ποια είναι τα κριτήρια για να διαλέξουμε ένα «καλό» παιχνίδι;
Για πολλά πράγματα γύρω μας, αναφέρεται γενικώς πως στη σημερινή εποχή έχουν χάσει την «αθωότητα» τους σε μεγάλο ποσοστό.
Προφανώς αυτό το φαινόμενο εξαπλώνεται και στο χώρο των παιχνιδιών και άρα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί στις επιλογές μας.

Είναι σημαντικό να δίνουμε βάση στα παιχνίδια που διαλέγουμε για τα παιδιά μας και να φροντίζουμε ότι αυτά θα συμβάλλουν στην ψυχαγωγία τους, αλλά και στην σωστή τους ανάπτυξη.
 Τα πρώτα βήματα του παιδιού μας είναι σημαντικά, οπότε επιλέγουμε καλά διαχρονικά και έξυπνα παιχνίδια που με τον χρόνο δεν φθείρονται. 

Υπάρχουν πολλά κριτήρια με το να επιλέξεις ένα καλό παιχνίδι

Η ηλικία του παιδιού

Η προσωπικότητα του παιδιού

Ποικιλία παιχνιδιών 

Ποιότητα του παιχνιδιού και ανθεκτικότητα

Η αγορά ενός καλό παιχνιδιού δεν είναι ΄΄παιχνίδι΄΄ Είναι επένδυση


Πάντα πρέπει να προσέχουμε!

Είναι ανθεκτικό; 

Η εταιρεία κατασκευής είναι αξιόπιστη;

Στο κουτί ή το περιτύλιγμα την ένδειξη CE που υπάρχει σαν εγγύηση ότι το παιχνίδι πληροί τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
 Πριν 3 χρόνια Το αγαπημένο  Βρεφικό Παιχνίδι Γκολάκιας Baby Clementoni
 το είχαμε και έπαιζε ο μεγάλος μας γιος, με αυτόν έμαθε πολλά πράγματα όπως να μετράει μέχρι το 5 να πατάει τα κουμπιά εναλλάσσονταν τα χρώματα κάθε φορά και να μαθαίνει τις πρώτες λεξούλες. 

Είχαμε αποφασίσει να διαλέξουμε ένα καλό παιχνίδι για την ηλικία που ήταν τότε περίπου 1 με 1.5 χρονών και δώσαμε βάρος στην ηλικία του και έτσι επιλέξαμε ένα παιχνίδι που τα μωρά αυτής της ηλικίας ξεκινούν να βαδίζουν, μπορούν να κάθονται χωρίς στήριξη, μπορούν να περιστραφούν σαν «βαρελάκια», παρατηρούν, ενθουσιάζονται με νέα ερεθίσματα. Να πατούν τα πολύχρωμα κουμπιά. 

Έτσι επιλέξαμε τον Γκολάκια από την εταιρεία Αs company   Βaby clementoni
 Το παιχνίδι 3 χρόνια μετά θα ξανά χρησιμοποιηθεί στον μικρο μας γιο, που παρόλο που πέρασαν τόσα χρόνια , o Γκολάκιας έχει μείνει αναλλοίωτος και διαχρονικός. 

Η εταιρεία Clementoni αφουγκράζεται τις ανάγκες των γονιών, και στηρίζει τα παιδιά μέσα από σχετικά παιχνίδια. Ο Γκολάκιας όμως για εμάς είναι από τα αγαπημένα μας παιχνίδια μιας και είναι από τα πρώτα μας. 


Τα πολύχρωμα φώτα τα ηχητικά εφέ και τα χαρούμενα τραγουδάκια του γκολάκια ευνοούν ένα καινοτόμο διαδραστικό τρόπο παιχνιδιού εξοικειώνονταν το παιδί με το μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου. 
 Μετράει τα γκολ που πετυχαίνει το παιδί και του μαθαίνει τα γράμματα και τους αριθμούς τα σχήματα και τα χρώματα τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

H καθοδήγηση του παιδιού στις πρώτες προσεγγίσεις της μάθησης είναι ένα συναρπαστικό αλλά και δύσκολο έργο.

Τα πρώτα βήματα του παιδιού μας είναι σημαντικά και η  baby clementoni φροντίζει για αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι

Παρέχει αισθητήρια ανάπτυξη και το παιδί μπορεί να αντιληφθεί με τις πέντε αισθήσεις 

Η επαφή με τα αντικείμενα τα οπτικά ερεθίσματα από χρώματα φώτα και εικόνες και η αντίληψη των ήχων των φωνών και της μουσικής μεταδίδουν στο παιδί έντονα ερεθίσματα που το βοηθούν διασκεδάζοντας. Τα τραγούδια οι χαρούμενες μελωδίες και τα αστεία ηχητικά εφέ αναπτύσσουν την ακουστική αντίληψη την προσοχή την μνήμη την αίσθηση του ρυθμού υποστηρίζοντας παράλληλα την ανάπτυξη της γλώσσας.  
Η μαλακή μπάλα τα πολλά κουμπιά και οι μηχανικές δραστηριότητες προσκαλούν το παιδί στην οπτική εξερεύνηση


Επίσης το παιχνίδι επηρεάζει την Ψυχοκινητική ανάπτυξη.
Πρόκειται για την ικανότητα του παιδιού να αναγνωρίζει τον εαυτό του μέσα στο ίδιο του σώμα και να είναι σε θέση να το ελέγχει κατά τη κίνηση του . Μέσω της αλληλεπίδρασης με το παιχνίδι το παιδί αναπτύσσει τον συντονισμό χεριού ματιού και αποκτά την αντίληψη του σώματος του, ακόμη και σε σχέση με το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται. Κλωτσώντας την μπάλα το παιδί δοκιμάζει και αναπτύσσει τον συντονισμό και τον έλεγχο των κινήσεων



Επιπλέον επηρεάζει την γνωστική ανάπτυξη που αφορά όλες τις γνώσεις, αριθμοί γράμματα που το παιδί μέσα από τις εμπειρίες του παιχνιδιού και μαθαίνει να μετράει μέχρι το 5 και να αναγνωρίζει τα σχήματα και τα χρώματα. Συγχρόνως μαθαίνει νέες λέξεις και στα ελληνικά άλλα και στα αγγλικά

Τέλος την συναισθηματική ανάπτυξη η χαρούμενη εμφάνιση και η συμπαθητική φωνή του Γκολάκια συνοδεύουν το παιδί στο παιχνίδι προσκαλώντας το να δραστηριοποιηθεί και να διασκεδάσει. Ακόμη και οι γονείς μπορεί να παίξουν με το παιδί  ενθαρρύνοντας το στις κοινωνικές και συναισθηματικές σχέσεις



Γκολάκιας εστία ποδοσφαίρου πολλαπλών δραστηριοτήτων. Το παιδί μαθαίνει τα γράμματα, τους αριθμούς, τα σχήματα, τα χρώματα και πολλές νέες λέξεις μέσα από τα διαδραστικά κουμπιά. Αποκτά γνώσεις στα ελληνικά και στα αγγλικά, ενώ απολαμβάνει τραγουδάκια, ποιηματάκια και αστείους ήχους. Ο αισθητήρας υπερύθρων και οι χαριτωμένοι ποδοσφαιριστές θα το βοηθήσουν να ανακαλύψει τo ποδόσφαιρο, αλληλεπιδρώντας μαζί του κάθε φορά που σκοράρει.


Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες νέα μανούλα και AS Company "Το καλό παιχνίδι" στο Facebook.

2.  Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ ποιο ήταν το δικό σας αγαπημένο πρώτο παιχνίδι του παιδιού σας. Αν θέλετε μπορείτε να μπείτε στο site και να δείτε


* Προαιρετικά κάντε κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ




ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:


1. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητο να κάνετε Like στις σελίδες νέα μανούλα και AS Company "Το καλό παιχνίδι" στο Facebook, καθώς και να γράψετε ένα Σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook

*Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.


2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 14/9/2017 έως 25/9/2017 στις 23:59 μ.μ.



3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας


4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.


5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.



6. Οι νικητές θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο Facebook. Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.


7. Τα δώρα θα αποσταλούν στους νικητές με έξοδα αποστολής που βαρύνουν τον δωροθέτη.


8. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.


9. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.





Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου