Livebooks Tα βιβλία που ζωντανεύουν

Τελευταία ανακάλυψα τα livesbooks συνδυάζουν εκπαίδευση και διασκέδαση. Για το αγόρι μου που του αρέσουν οι περιπέτειες ήταν κάτι παραπάνω από εκπαιδευτικό, ήταν σούπερ , όπως είπε και ο μικρός μας.
Όλοι μας κάποια στιγμή θα θέλαμε να μάθουμε κάποια περισσότερα πράγματα για αυτά τα προϊστορικά ζώα. 
Το καλό σε αυτά τα βιβλία είναι ότι συνδυάζουν μάθηση και τεχνολογία μαζί και έτσι με ένα κινητό και με μια εφαρμογή ζωντανεύουν αυτά τα προϊστορικά ζώα. 
Πάμε να δούμε τι χρειαζόμαστε αναλυτικά

Φυσικά το βιβλίο, το tablet μας ή το κινητό μας και εντελώς δωρεάν θα κατεβάσουμε την εφαρμογή 


Στρέφοντας  την οθόνη στις σελίδες , σε 2 δευτερόλεπτα σηκώνονται οι δεινόσαυροι, και με χαρακτηριστικούς ήχους είναι σαν να τους έχεις μέσα στο σπίτι σου.

Το περιεχόμενό τους ζωντανεύει πραγματικά, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της επαυξημένης και της εικονικής πραγματικότητας. 

 Αυτά τα καταπληκτικά βιβλία είναι ελληνική καινοτομία!!! Τα πρώτα βιβλία εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) και επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) στην Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Θεσσαλονίκη

Το βιβλίο "Οι δεινόσαυροι επιστρέφουν" , περιλαμβάνει εικόνες και πληροφορίες για 10 διαφορετικούς δεινόσαυρους.. 



Ακολουθούμε το Ντίνο το μικρό τρικεράτοπα που ψάχνει ανάμεσα στους υπόλοιπους δεινόσαυρους για να βρει το αυγό- αδερφάκι του, που κάποιος έκλεψε από το σπίτι τους!! 

Μόλις στρέψεις τo smartphone στην εικόνα του βιβλίου εμφανίζεται ολοζώντανος ο αντίστοιχος δεινόσαυρος που κουνιέται - και που μπορεί και βρυχάται επίσης - μέσα στην οθόνη σου!! 



Θα βρείτε τα βιβλία που ζωντανεύουν , στην επίσημη ιστοσελίδα τους,  live books καθώς και στη σελίδα τους στο facebook.  

Είναι σίγουρα ένα βιβλίο που αξίζει να το δείτε από κοντά !! Και το πιο ξεχωριστό, πρωτότυπο δώρο για μικρούς δεινοσαυρόφιλους και όχι μόνο!! 

Εκτός αυτού μάθαμε και για τους πλανήτες


Ένας μικρός ήρωας, τρύπωσε κρυφά στη Διαστημοβάση και χρειάζεται τη βοήθειά σας για να ανακαλύψει τα μυστικά των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.



Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα ταξιδέψετε στο ηλιακό σύστημα για να μάθετε και εσείς όλα τα μυστικά των πλανητών και να τους δείτε σε 3D να περιστρέφονται πάνω στο βιβλίο!


Εκπληκτική τεχνολογία που απεικονίζει τους πλανήτες σε 3D και σας ταξιδεύει στον διαστημικό σταθμό του ESA!




Το συγκεκριμένο βιβλίο χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας για να απεικονίσει σε 3D το περιεχόμενό του αλλά και να ταξιδέψει τα παιδιά στο διάστημα. Για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες, χρειάζεστε ένα smartphone ή ένα tablet τεχνολογίας Android ή iOS, που να περιλαμβάνει κάμερα και γυροσκόπιο.





Σίγουρα τέτοια βιβλία πρέπει να υπάρχουν στη βιβλιοθήκη σας.

Θα τα βρείτε διαθέσιμα στο site τους  livebooks



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου