Διαβάσαμε τον Παππού Σούπερμαν και ένα κερασάκι από τις εκδόσεις Κέδρος

Τις προηγούμενες ημέρες λάβαμε ένα διαφορετικό βιβλίο που απευθύνεται και σε παππούδες τον Παππού Σούπερμαν και ένα κερασάκι από τις εκδόσεις Κέδρος


Ένας υπέρηχος και μια κουκκίδα θα κάνουν τον κύριο Τιμόθεο να πετάξει από την χαρά του και να ξεκινήσει να σκέφτεται πράγματα που θα κάνει με το εγγόνι του. Η αρχή έγινε με το να βάλει σε κορνίζα τον υπέρηχο
φυσικά όλοι τον κοιτούσαν περίεργα.


Σκεφτείτε τον παππού να κρατά με υπηρεφάνια το εγγόνι του και επίσης σκεφτείτε τον εγγονό ως νεαρό παλικάρι με το γεροντάκο παππού πολύ αργότερα μετά.

Ο κύριος Τιμόθεος μαθαίνει ότι σε λίγους μήνες θα γίνει παππούς. Κι αμέσως αρχίζει να εκπαιδεύεται για να γίνει ο καλύτερος! Θέλει να γίνει Σούπερ Παππούς! Από τη στιγμή που πήρε στα χέρια του το υπερηχογράφημα η ζωή του απέκτησε άλλο νόημα κι ας ήταν το εγγόνι του ακόμα ένα τόσο δα μικρό πλασματάκι, ένα κερασάκι.

Μαζί με τον ενθουσιασμό όμως, ήρθαν κι οι αγωνίες… Κι αν το εγγόνι είναι αγόρι; Ο κύριος Τιμόθεος δεν ξέρει τίποτα από αγόρια γιατί απλούστατα μεγάλωσε μια υπέροχη κόρη, τη Μαργαρίτα. Ευτυχώς έχει τους φίλους του για να μοιράζεται τους προβληματισμούς του. Άλλωστε μέχρι να γεννηθεί το μωρό έχει χρόνο να εξασκηθεί ώστε να γίνει ο καλύτερος παππούς. Στο πίσω μέρος του υπερηχογραφήματος συμπληρώνει τον ΔΕΚΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΠΑΠΠΟΥ: Ο καλός παππούς δε λέει ποτέ ψέματα, τρώει υγιεινά και γυμνάζεται, παρατηρεί τα πάντα, βρίσκει πάντα τη λύση και βάζει το εγγόνι του πάνω απ’ όλα! Μα πάνω από όλα ο καλός παππούς είναι παππούς για όλα τα παιδιά!

Η Άννα Κουπάνου έγραψε μια τρυφερή ιστορία με θέμα τον ερχομό ενός μωρού αλλά από την οπτική του παππού. Μέσα από την καλογραμμένη ιστορία της ξεδιπλώνονται οι σκέψεις, οι αγωνίες και το συναίσθημα της ευθύνης που νιώθει ο παππούς Τιμόθεος για το νέο μέλος της οικογένειας. Η αμεσότητα και το χιούμορ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της τριτοπρόσωπης αφήγησης. Το στοιχείο το οποίο κατά τη γνώμη μας, κάνει την ιστορία ξεχωριστή είναι η ιδιαίτερη σχέση η οποία αναπτύσσεται ανάμεσα στον κύριο Τιμόθεο και ένα άγνωστο μικρό αγορι. Γιατί είπαμε, ο καλός παππούς είναι παππούς για όλα τα παιδιά!

Το βιβλίο είναι κατάλληλο και για παππούδες εκτός από τα παιδιά

Θα το βρείτε στις εκδόσεις Κέδρος 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου