Διαβάσαμε το αστέρι Της φιλίας από τις εκδόσεις Σιδέρη

Ένα αστέρι θα ρίξει την ανεμόσκαλα από τον ουρανό για να συναντήσει ένα παιδί που ήρθε από κάπου μακριά…
Ένα παιδί που του έλειπε το χαμόγελο και η ελπίδα. Το αστέρι αυτό, θα φωτίσει την ψυχή του… θα φέρει την Ειρήνη στη ζωή του… και θ’ αλλάξει τον κόσμο του.

Πώς θα τα πραγματοποιήσει όλα αυτά το αστέρι;

Το παραμύθι, μιλάει για ένα μικρό παιδί που ήρθε στην χώρα μας από μακρινή εμπόλεμη περιοχή.

Εδώ, κάποια στιγμή, συνάντησε το "αστέρι" που του έδωσε τα εφόδια να χαμογελάσει και να ελπίζει, να διαγράψει ότι κακό είδε και βίωσε, να φέρει ειρήνη στη ζωή του και να αλλάξει τον κόσμο του.

Όλα αυτά, γίνονται με έναν "μαγικό" τρόπο μέσα από τις εικονογραφημένες σελίδες του παιδικού παραμυθιού που επιμελήθηκε η ζωγράφος Όλγα Χάνουζα.

Το παραμύθι έχει ως στόχο να προβάλει τους τρόπους και τους διαύλους με τους οποίους παιδιά από διαφορετικές κουλούρες αλλά και παιδιά που αντιμετωπίζουν ζητήματα στη φυσική τους κατάσταση έρχονται κοντά μέσω της φιλίας. Η φιλία δεν έχει σύνορα, χρώματα, διακρίσεις.

Όλα τα παιδιά είναι ίσα και πρέπει να προστατεύονται από διακρίσεις λόγω φυλής, χρώματος, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, καταγωγής, πεποιθήσεων, νομικής κατάστασης των ίδιων ή μελών της οικογένειάς τους

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ταυτότητα, δηλαδή σε ένα όνομα, επώνυμο και ιθαγένεια.

Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον που τους παρέχει τα αναγκαία υλικά αγαθά (στέγη, ρούχα, τροφή) και διασφαλίζει τη σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.


Ένα πολύ όμορφο γεμάτο νόημα βιβλίο

Θα το λατρέψετε

Θα το βρείτε στις εκδόσεις Σιδερη



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου