Ο Άγιος τερατοσίλης και τα χαμένα γράμματα από τις εκδόσεις Διόπτρα

Το τελευταίο χριστουγεννιάτικο βιβλίο από τις εκδόσεις Διόπτρα  ο Άγιος Τερατοσίλης και τα χαμένα γράμματα ήρθε στα χέρια μας και αυτή τη φορά το βιβλίο αφορούσε την συνεργασία  και πως όταν υπάρχει συνεργασία όλα γίνονται πολύ καλύτερα και πιο αρμονικά.

Η συνεργατικότητα, είναι η ικανότητα του να ενεργεί ένα άτομο μαζί με κάποιον ή κάποιους για ένα κοινό σκοπό ή όφελος ισορροπώντας ταυτόχρονα τις προσωπικές του ανάγκες. Στην πραγματικότητα η συνεργατικότητα έρχεται σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό για ιδιοτελές όφελος.

Όταν μια ομάδα συνεργάζεται, υπάρχει ειρηνική συνοχή, αμοιβαία βοήθεια και υποστήριξη μεταξύ των μελών προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος. Η συνεργασία επομένως, δεν είναι μόνο πολύτιμη για την ευτυχία και την επιτυχία μας στη ζωή, αλλά θεωρείται και απαραίτητη σε έναν κόσμο ειρηνικό και όμορφο!


Τι γίνεται όταν ο Άγιος Τερατοσίλης χάσει τα γράμματα των Τερατουγέννων;
Ποιος έκλεψε τα γράμματα και πώς θα καταφέρει ο Άγιος Τερατοσίλης να παραδώσει τα σωστά δώρα στα σωστά τερατάκια; 
Άραγε το Σπάταλο, το Στρουμπουλό, το Ζηλιάρικο, το Διαφορετικό και το Καλόκαρδο Τερατάκι θα καταφέρουν να τον βοηθήσουν να σώσει τα Τερατούγεννα… ή θα τον μπλέξουν σε νέες περιπέτειες! 

Ένα βιβλίο για να μάθουμε μικροί και μεγάλοι: 
Να συνεργαζόμαστε και να δουλεύουμε ομαδικά 
Η αξία βρίσκεται στις σχέσεις και τη φιλία και όχι στα υλικά αγαθά 
Να είμαστε καλόκαρδοι
Να μη ζηλεύουμε
Να φροντίζουμε αυτούς που μας έχουν ανάγκη


Το συνεργατικό πνεύμα είναι πολύ σημαντικό τόσο στο οικογενειακό περιβάλλον, όσο και στα υπόλοιπα κοινωνικά περιβάλλοντα που έρχεται σε επαφή το παιδί. Όταν τα παιδιά ξέρουν να συνεργάζονται, μπορούν να ακούν, να ενθαρρύνουν, να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες, να αναγνωρίζουν τις μοναδικές ικανότητες και τα χαρακτηριστικά των μελών της ομάδας, και να εργάζονται ως κομμάτι αυτής.

Η συνεργατικότητα, βοηθάει τα παιδιά στο παιχνίδι, στη συνεργασία με τους συμμαθητές και τους ενήλικες, στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων και στη συμμετοχή σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Η δεξιότητα αυτή ουσιαστικά, αποτελεί θεμέλιο για πιο σύνθετες κοινωνικές δεξιότητες, όπως την επίλυση συγκρούσεων και διαφωνιών, τον αυτοέλεγχο και την ενσυναίσθηση – οι οποίες και θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στο μέλλον…

μια χριστουγεννιάτικη ιστορία μυστηρίου με πολύ χιούμορ και ζεστασιά για την σημασία του να προσφέρεις να βοηθάς και να μοιράζεσαι με όποιο τρόπο μπορείς.
ένα βιβλίο που μας δείχνει πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα όταν συνεργαζόμαστε αρμονικά

Το βιβλίο μας άρεσε και σας το συστήνουμε θα το βρείτε στις εκδόσεις Διόπτρα



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου