Διαβάσαμε τα νέα βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον από τις εκδόσεις Κέδρος


Με τον διασκεδαστικό και υπέροχο τρόπο να περνάει τα πάντα στα παιδιά χωρίς να γίνεται ένας βαρετός, διδακτικός δάσκαλος, ο Τζερόνιμο Στίλτον, Με το γνωστό χιούμορ, την διεισδυτικότητα, την ανάλαφρη, πρόσχαρη, πάντα μεστή γραφή, ο Τζερόνιμο μας διασκεδάζει κάθε φορά


Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του Τζερόνιμο. Μετά από τόσες δεκάδες βιβλία, τη στιγμή που άλλες σειρές επαναλαμβάνονται ήδη από την πρώτη δεκάδα, αυτός κατορθώνει να δημιουργεί πάντα χώρο για κάτι καινούριο, κάτι φρέσκο που γοητεύει μικρούς και μεγάλους.

Μια από τις κορυφαίες σειρές παγκοσμίως εξακολουθεί.

Ευφυής, ελκυστικός και οικείος, ευρηματικός. Τα κείμενα είναι πάντοτε καλοφτιαγμένα, ακολουθώντας μια τακτική δομή (εισαγωγή, είσοδος στην βασική ιστορία, πλοκή, εξέλιξη, λύση, επιστροφή/επίλογος) που ποτέ δε θα κάνει κουβάρια το μυαλό του νεαρού αναγνώστη. Επίσης, αυτός ο απίστευτος κόσμος της εικονογράφησης των βιβλίων του είναι καθηλωτικός και καταλυτικός για το όλο “προϊόν” που κρατάς στα χέρια σου. Οι λέξεις χρωματίζονται, στροβιλίζονται, έχουν χαρακτήρα και ταυτότητα.



Για παιδιά 7-12 ετών είναι μία από τις καλύτερες σειρές παγκοσμίως για να αγαπήσει ένα παιδί το διάβασμα και πάνω απ’ όλα…να περνάει καλά καθώς γυρίζει μία μία τις σελίδες ενός βιβλίου.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να μας αφηγηθεί με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και άλλες ευφάνταστες περιπέτειες και να ταξιδέψουμε μαζί του στον χρόνο, σε χώρες και πολιτισμούς.

Άλλωστε μας το υπόσχεται και ο ίδιος.
Μεγάλοι μπελάδες στο Μάτο Γκρόσο (πολιτεία της Βραζιλίας) για τον Τζερόνιμο. “Χαιρετίσματα από το Μάτο Γκρόσο. Είσαι έτοιμος, τυρόγαλο; Έρχομαι σε λίγο να σε πάρω, ετοίμασε το σακίδιό σου…!”, έλεγε το μήνυμα του περιπετειώδους τύπου Μπρους Φιτ στον υπολογιστή του καθόλου περιπετειώδους τύπου Τζερόνιμο Στίλτον. Τι τα θες! Η Βραζιλία ήταν θέμα ενός αεροπλάνου και μερικών ωρών ταξιδιού για τον διάσημο ποντικό, την Μάγια και τον Άγριο Γουίλι που ταξίδεψαν μαζί του.


Κι έτσι ξεκινά ένα μοναδικό ταξίδι στην αχανή Βραζιλία. Πρώτα στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, μετά στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το διάσημο καρναβάλι και την σάμπα του, ακολούθως στους καταρράκτες του Ιγκουασού, τον υγροβιότοπο Παντανάλ και ύστερα σε ένα φορτηγό γεμάτο πρόβατο ή γαντζωμένος στην πόρτα ενός τζιπ που έτρεχε μέσα στο βραζιλιάνικο δάσος.

«Θέλετε να μάθετε πώς βρέθηκα γαντζωμένος στην πόρτα ενός τζιπ που έτρεχε μέσα στο βραζιλιάνικο δάσος; Όλα άρχισαν ένα ήσυχο απόγευμα του Φλεβάρη, όταν οι φίλοι μου Μπρους Φιτ, Άγριος Γουίλι και Μάγια με πήραν από το σαλόνι μου και με εκσφενδόνισαν στη Βραζιλία. Έτσι άρχισε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια, πολλή περιπέτεια! Οχ!»




Αγαπητά μου τρωκτικά,

Εδώ στην Ποντικόνησο, όλα τα βιβλία μου έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Πρόκειται για ξεκαρδιστικές περιπέτειες, πιο τρυφερές από τη φέτα , πιο νόστιμες από τη γραβιέρα και πιο αρωματικές από την παρμεζάνα… Είναι ιστορίες που θα σας μείνουν αξέχαστες, σας το εγγυώμαι εγώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον.


«Στην Ποντικόνησο συμβαίνουν παράξενα γεγονότα. Κάποιος κλέβει μια σπάνια φλούδα τυριού και ο ύποπτος… είμαι εγώ! Μετά, σε ένα κρουαζιερόπλοιο εξαφανίζονται κάποια πολύτιμα κοσμήμα

τα… Ο Ηρακλής κι εγώ αναλαμβάνουμε να βρούμε τους πραγματικούς ενόχους!»



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου