Νυσταγμένο τερατάκι - Εκδόσεις Διόπτρα


Το τελευταίο μας απόκτημα είναι το νυσταγμένο τερατάκι από τις εκδόσεις Διόπτρα

Το παραμύθι μιλάει για την ωφέλεια του ύπνου και κατά πόσο επηρεάζει την προσωπική μας ζωή αν ο ύπνος μας είναι λιγοστός

Ο ύπνος είναι, σίγουρα, μία απαραίτητη προϋπόθεση της καλής υγείας του ανθρώπου, ωστόσο η έλλειψη του αποτελεί σύνηθες φαινόμενο της εποχής μας, εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής. 
Ενδεικτικά για τους ενήλικες συνιστάται ο νυχτερινός ύπνος να μην είναι λιγότερος από 6 ώρες και περισσότερος από 9 ώρες. 
Ωστόσο, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η ποιότητά του, η οποία εξαρτάται από παράγοντες όπως ο κατάλληλος φωτισμός του δωματίου, η έλλειψη θορύβων, η κατάλληλη θερμοκρασία του δωματίου, τα ελαφρά γεύματα το βράδυ αλλά και η γενική φυσική κατάσταση του ατόμου. 
Είναι σαφές πως τόσο η ποσότητα όσο κι η ποιότητα του ύπνου επηρεάζουν σημαντικά τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία του ανθρώπου. 



Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά και βοηθά στη σωματική, ψυχική και πνευματική τους ευεξία. Κατά τη διάρκεια του ύπνου γίνεται η έκκριση ορμονών που συμβάλλουν στο μεγάλωμα ενός παιδιού. Επομένως η εξασφάλιση ικανοποιητικού ύπνου για ένα παιδί αποτελεί ένα από τους βασικούς άξονες της ανατροφής του.


Ποια είναι όμως τα οφέλη του ύπνου στην υγεία μας;

- Βελτίωση της λειτουργίας της μνήμης και κατ' επέκταση της σκέψης και της μάθησης.
- Καλύτερη φυσική κατάσταση και λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Σίγουρα, ο σωστός ύπνος μας καθιστά λιγότερο ευάλωτους σε λοιμώξεις και άλλες νόσους.
- Διαμόρφωση της διάθεσής μας και της κοινωνικής μας συμπεριφοράς. Όταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλός μας έχει τη δυνατότητα να ξεκουραστεί και να ανακτήσει την καλύτερη δυνατή λειτουργία του και να αποδόσει την επόμενη ημέρα.


- Μείωση του άγχους.
- Καθώς ο ύπνος αναζωογονεί τον οργανισμό μας, επηρεάζοντας μια σημαντική ουσία του ανθρώπινου σώματος, τη σεροτονίνη, που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της συναισθηματικής μας κατάστασης. 




Πώς θα καταφέρει το Νυσταγμένο Τερατάκι να απαλλαγεί από τις αϋπνίες;
Πώς θα μάθει να κοιμάται στο κρεβατάκι του τη νύχτα; Και γιατί αναστατώνει μια ολόκληρη πόλη;
Το Νυσταγμένο Τερατάκι θα μπλέξει σε μια ξεκαρδιστική περιπέτεια παρέα με τη Νεφέλη, τη νέα του φίλη!

Μια ιστορία που μιλά για την ωφέλεια του βραδινού ύπνου στην ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και για την αξία της φιλίας, της συγγνώμης, της επικοινωνίας.


                  


                       Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Διόπτρα 






Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου