Ένα τριαντάφυλλο για την δασκάλα μου - εκδόσεις Μίνωας

Ο Αιμίλιος  έχει την καλύτερη δασκάλα στον κόσμο. Τη λένε κυρία Ρένα. Είναι πολύ όμορφη! Κάθε πρωί όλα τα παιδιά, τής προσφέρουν ένα λουλούδι. Πάνω στην έδρα το βάζο είναι γεμάτο με ανεμώνες, μαργαρίτες, ζουμπούλια και τριαντάφυλλα, τα αγαπημένα του.
Μόνο η δική του δασκάλα έχει τόσο πολλά λουλούδια. Μόνο εκείνη είναι τόσο γλυκιά. Εκείνος όμως δεν έχει τριαντάφυλλο να της δώσει.
Κι αν νομίζει πως δεν την αγαπά;Ο Αιμίλιος όμως μπαίνει στην τάξη με σκυμμένο το κεφάλι, κάνοντας πάντοτε τον απασχολημένο με κάτι. Ο Αιμίλιος θα σκεφτεί κάθε λύση για να πάει στη δασκάλα του ένα τριαντάφυλλο. Και θα τα καταφέρει με έναν πολύ δικό του και όλων των παιδιών τρόπο.

Ένα πανέμορφο παραμύθι που θα σας συγκινήσει με την απλότητα και την τρυφερότητα του…

Το βιβλίο θίγει ένα ζήτημα πολύ θλιβερό. έχουμε φτάσει σε μια κοινωνία που έχουμε χάσει το πραγματικό νόημα των δώρων. Ακόμη και τα παιδιά μας τα έχουμε κάνει να σκεφτονται το δώρο με την πραγματική αξία και όχι με το νόημα ή με την κίνηση. Γενικά έχουμε πάρει τον κατήφορο, τα παιδιά μας τα εξασκούμε να τα βαθμολογούμε με κριτήριο το κόστος των δώρων.
 Η ιστορία του Αιμίλιου, ενός παιδιού που αδυνατεί να φέρει ένα τριαντάφυλλο στη δασκάλα του όπως οι συμμαθητές του, είναι ένα σπουδαίο μάθημα αθωότητας, παιδικότητας, ουσίας και αληθινής αγάπης, μια επαναπροσέγγιση της πραγματικής αξίας των δώρων και όλων όσα γίνονται με την άδολη καρδιά μας.
Με γλυκό, τρυφερό λόγο και ευαισθησία από την Ιωάννα Μπαμπέτα και την ιδιαίτερη πάντα εικαστική ματιά της Λίλας Καλογερή στις εικόνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου