Η Μι, ο Μο και το Ούφο, της Δέσποινας Μάντζαρη


Ενα κοριτσένιο ρομπότ,  Η Μι και ο Μο έχουν χάσει τον Νταλί, τον γάτο τους, στο βουνό όπου συνήθως ακόνιζε τα νύχια του. Βρέχει και η υπόθεση της εξεύρεσής του είναι δύσκολη.

Το πράγμα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν διαπιστώνουμε ότι το ρομπότ μάλλον έχει πάθει βραχυκύκλωμα, έχει ξεχάσει ήδη τους λόγους της αποστολής του στη Γη καθώς και όλες τις εντολές που έλαβε. Όταν η Μι αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με όλους τους ανθρώπους που μοιάζουν με ξύλινες μαριονέτες κι όταν ένας ολόκληρος πλανήτης κινδυνεύει και εσύ μαζί με την παρέα σου είστε οι μόνοι που ίσως μπορείτε να κάνετε κάτι, τότε…
… ένα ταξίδι αρχίζει που δεν το λες και συνηθισμένο καθώς φτάνει ως το κέντρο της γης, γίνεται μέσα στο χρόνο, σε διάφορες διαστάσεις, με πλήθος περιπετειών και ραντεβού με μάλλον ασυνήθιστα πλάσματα, από δράκους με λόξιγκα και πολικές αρκούδες που παίζουν γκολφ μέχρι χταπόδια-επιστήμονες που απορούν με τα τέσσερα άκρα των ανθρώπων κιόλας και ιπτάμενους καναπέδες.



Η Δέσποινα Μάντζαρη γράφει πολύ καλά. Γράφει πολύ καλά για κάθε αναγνώστη από 9 χρονών και πάνω. Με γλώσσα δουλεμένη, με ρυθμική, κοφτή αφήγηση που δεν σκαλώνει πουθενά και δεν ατονεί το ενδιαφέρον αλλά το διατηρεί και το ανανεώνει τακτικά. Με αρκετά, μεστά διαλογικά μέρη, με βραχυπερίοδο κυρίως λόγο, με χιούμορ, πολλή φαντασία, συμβολισμούς, στοχευμένους υπαινιγμούς και ικανότητα στο να ισορροπεί το γέλιο, τη γνώση και την αγωνία, η συγγραφέας δημιουργεί μια ιδιαιτέρως καλοδουλεμένη περιπέτεια που αξίζει να διαβαστεί από τους λάτρεις της λογοτεχνίας του φανταστικού και ίσως όχι μόνο.
Διαβάζεται πολύ ευχάριστα






Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου