Η μαγική νύχτα των ξωτικών/ Εκδόσεις Κέδρος



Ποιος δεν ξέρει τον Τζερόνιμο Στίλτον.  Επειδή και πιο παλιά είχαμε διαβάσει για τις ξεκαρδιστικές ιστορίες του, ξέραμε που βαδίζουμε. Τα μονοπάτια ήταν γνώριμα. Τα βιβλία του αγαπημένου ήρωα είναι ξεκαρδιστικά και φυσικά υπάρχει ολόκληρη σειρά. Κάθε φορά που τελειώνει το ένα βιβλίο περιμένεις να διαβάσεις το επόμενο.
Αυτή τη φορά όμως αποφασίσαμε να διαβάσουμε χριστουγεννιάτικες ιστορίες μιας και διανύουμε γιορτινές μέρες.
Παρόλο που είναι τελείως αυτόνομες ιστορίες, θέλεις να κάνεις στην βιβλιοθήκη σου την συλλογή με τα βιβλία του. Πάμε να γνωρίσουμε λίγο περισσότερο τον ήρωα μας


«Παραμονή Χριστουγέννων. Αντί να ετοιμάζω το δείπνο για 153 συγγενείς και φίλους, δούλευα ακόμα στο γραφείο με τον Τράπολα και την Τέα. Ξαφνικά εμφανίστηκαν ο Μπίφο και η Μπίφα, δυο ξωτικά, και μας είπαν πως έπρεπε οπωσδήποτε να τα ακολουθήσουμε στον Βόρειο Πόλο, για να σώσουμε τα Χριστούγεννα!»

Ο Τζερόνιμο Στίλτον γεννήθηκε στην Ποντικούπολη, την πρωτεύουσα της Ποντικονήσου. Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλολογία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο δημοφιλή εφημερίδα της Ποντικονήσου, την οποία ίδρυσε ο παππούς του, ο Τορκουάτο Ταπανωκάτο. Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Τζερόνιμο συλλέγει κρούστες παρμεζάνας του 17ου αιώνα. Αυτό που απολαμβάνει περισσότερο όμως είναι να γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις περιπέτειές του.

                                          Θα το βρείτε στις εκδόσεις Κέδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου