'SAVOIR VIVRE' για παιδιά καλοί τρόποι στο σχολείο

 Ανακάλυψε πώς οι καλοί τρόποι κάνουν το σχολείο ένα πολύ ευχάριστο σημείο συνάντησης για όλους!

Το βιβλίο αυτό είναι ιδανικό για τα παιδιά που πηγαίνουν προνήπια ή νήπια γιατί δίνει τη βάση της σωστής συμπεριφοράς στο σχολείο ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στις σχέσεις δασκάλων και παιδιών. Νομίζω ότι πρέπει να το έχουν όλα τα σχολεία και να είναι το πρώτο που θα μαθαίνουν τα παιδιά στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς.



Το σχολείο είναι ένας χώρος μάθησης και διαρκής εξέλιξης τόσο πνευματικής όσο και κοινωνικής. Το παιδί εκτός από γνώσεις, αποκτά φίλους από διαφορετικές τάξεις ή μαθήματα, διαφορετικών ηλικιών ενώ βλέπει και ακούει όλα όσα συμβαίνουν γύρω του. Η σύγχυση ως προς τον τρόπο που θα συμπεριφερθεί μέσα στο μάθημα, το διάλειμμα ή ακόμα και την ώρα του φαγητού, αποτελεί ένα φυσιολογικό στάδιο, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες, καθώς το παιδί λαμβάνει καθημερινά πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα. Για αυτό ενδέχεται αν και είναι εξοικειωμένο με καλούς τρόπους συμπεριφοράς να τους «ξεχνά» κατά καιρούς.

Αρωγοί σε αυτή τη προσπάθεια είναι οι γονείς αλλά και οι δάσκαλοι οι οποίοι οφείλουν να λειτουργούν σαν πρότυπο στα παιδιά. Tο βιβλίο περιέχει λέξεις και φράσεις που πρέπει να χρησιμοποιούμε στο σχολείο και γενικά με ευχάριστο τρόπο μπορεί να κατανοήσει πως πρέπει να φέρεται στο σχολείο. 


Τα παιδιά περνούν περίπου το 1/3 της ημέρας τους στο σχολείο για αυτό είναι σημαντικό να έχουν εξοικειωθεί με τους καλούς τρόπους, καθώς θα τα βοηθήσουν να παραμείνουν ανεπηρέαστα από τις συμπεριφορές των άλλων μαθητών. Οι καλοί και ευγενικοί τρόποι ενισχύουν την σιγουριά που νιώθει το παιδί για τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να αισθάνεται άνετα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση.


 Του δίνουν επίσης την δυνατότητα να συγκεντρωθεί στην όποια διαδικασία συμβαίνει εκείνη την στιγμή, είτε μαθαίνει κάτι νέο ή ακούει το δάσκαλό του είτε επικοινωνώντας με τους μαθητές του.


Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Ι. Σιδέρης


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου