μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ: Φρίντα Κάλο


Μια σειρά ιστοριών με τις οποίες κορίτσια και αγόρια θα ανακαλύψουν τη ζωή και τα κατορθώματα των σπουδαιότερων ανθρώπων από τον χώρο της τέχνης, του αθλητισμού, της επιστήμης, της λογοτεχνίας, της φιλοσοφίας, της μόδας…

Εξερευνήστε τον κόσμο της τέχνης μέσα από τους πιο διάσημους πίνακες ζωγραφικής στον κόσμο!
Η ζωή της Φρίντα Κάλο ήταν τόσο φωτεινή και πολύχρωμη όσο οι πίνακές της. Υπέμεινε πολλές αρρώστιες στη διάρκεια της ζωής της, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να ζωγραφίζει.
Η επιμονή και το ταλέντο της την έκαναν γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε φορά που κάτι όμορφο ή δύσκολο της συνέβαινε, έβρισκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να αντλεί έμπνευση από αυτό στη ζωγραφική της.


Γιατί η Φρίντα είναι τόσο σημαντική καλλιτέχνης; Άντεξε μεγάλους πόνους και δυσκολίες, αλλά τόλμησε να εκφράσει με εντυπωσιακές εικόνες όλα όσα ένιωθε και όλα όσα ήταν. 


Γεννήθηκε από γερμανοεβραίο πατέρα και ισπανομεξικάνα μητέρα στο (Κογιοακάν) στην Πόλη του Μεξικού. Ο πατέρας της ήταν μορφωμένος, άθεος και είχε έρθει σε νεαρή ηλικία στο Μεξικό όπου είχε γίνει φωτογράφο. Η μητέρα της ήταν Καθολική.

Στην ηλικία των έξι αρρώστησε από πολιομυελίτιδα, με αποτέλεσμα το ένα της πόδι να είναι μικρότερο από το άλλο και ημιπαράλυτο. Παρακολούθησε την Escola Preparatoria μία από τα 35 κορίτσια ανάμεσα σε 2.000 άτομα, όπου και είδε για πρώτη φορά τον μετέπειτα σύζυγό της, τοιχογράφο Ντιέγκο Ριβέρα, ο οποίος ζωγράφιζε τους τοίχους της σχολής.

To 1925, στα 18 ένα τραμ συγκρούστηκε με το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε. Υποβλήθηκε σε μεγάλο αριθμό εγχειρήσεων και έκτοτε η ζωή της σημαδεύτηκε από πόνο και θλίψη για την αδυναμία της να κάνει παιδιά.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου