Λογοτεχνικά μονοπάτια από τις εκδόσεις Χάρτινη πόλη

        
Το διάβασμα είναι για το πνεύμα ό,τι η άσκηση για το σώμα.



Σε έναν κόσμο που τον κατακλύζουν οι οθόνες, το διαδίκτυο και οι εύπεπτες μορφές διασκέδασης και ψυχαγωγίας, όλο και λιγότεροι άνθρωποι επενδύουν στην ανάγνωση και συλλογή βιβλίων, θεωρώντας την ίσως μια παρωχημένη ασχολία. Εντούτοις, τα αποτελέσματα όλων των ερευνών αποστομώνουν χωρίς καμία προσπάθεια όσους επιχειρηματολογούν κατά των βιβλίων. Πάντως χαίρομαι κάθε φορά εξίσου το ίδιο όταν λαμβάνω λογοτεχνικά βιβλία όπως όταν χαίρονται τα παιδιά μου με τα παραμύθια.
Οι εκδόσεις Χάρτινη πόλη κάθε χρόνο δεν μας αφήνουν παραπονεμένους με τις νέες τους κυκλοφορίες.


                                                    
                                                       ~~~~~~~

                                                Κρεσέντο Εκδίκησης

Στετίνο Πολωνίας, 1988
Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για την έναρξη του καλοκαιριού στην έπαυλη της οικογένειας Βίσκο, ο δεκαοκτάχρονος Βάσα Ορλάνωφ συλλαμβάνεται για τη στυγερή δολοφονία του ιδιοκτήτη. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως κίνητρό του ήταν η κλοπή ενός πίνακα αμάθητης αξίας. Όμως, τίποτα δεν εξηγεί το έγκλημα του νεαρού ενάντια στον άνθρωπο που τον ευεργετούσε για χρόνια και σκόπευε να τον στηρίξει στις ανώτερες μουσικές σπουδές του ως πιανίστα.
Ορεινή Κορινθία, 2018
Στις απόκρημνες στροφές της χιονισμένης Ζήρειας, ένα αυτοκίνητο πέφτει στον γκρεμό και τυλίγεται στις φλόγες. Από μέσα ανασύρεται νεκρή η Αγνή Γεωργίου. Όταν οι αστυνομικές αρχές διαπιστώνουν τη σχέση της με τον διαβόητο και διεθνώς καταζητούμενο Ορλάνωφ, ενημερώνουν άμεσα την Ιντερπόλ. Ο αστυνομικός πράκτορας Νικόλας Στασινός έρχεται εσπευσμένα στην Ελλάδα από τη Λυών και συνεργάζεται με την αστυνόμο Νιόβη Πέτρου του Τμήματος Κορίνθου, προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη του κακοποιού.
Δυο εκ διαμέτρου αντίθετοι άνθρωποι αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αναζητώντας στοιχεία από το παρελθόν και ξεκινούν μαζί ένα ταξίδι ενάντια στον χρόνο σε Πολωνία, Γαλλία και Ελλάδα. Κοινός σκοπός τους είναι να συλλάβουν έναν στυγνό δολοφόνο, που διαφεύγει για περισσότερο από δυο δεκαετίες.
Και τότε αδιανόητα εγκλήματα και ένοχα μυστικά, θαμμένα στο σκοτάδι και στη σιωπή, αποκαλύπτονται. Αντισυμβατικοί έρωτες και ανατριχιαστικές αλήθειες που δεν τολμούν να ειπωθούν έρχονται στο φως. Οι ψυχές των νεκρών απαιτούν δικαίωση...
Ένα συγκλονιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα που καθηλώνει, με συναρπαστική πλοκή γεμάτη ανατροπές και ένα τέλος που κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει!

~~~~~~~~~~
                                             Μη Ρωτήσεις Ποτέ το Γιατί

…Όταν ένας έρωτας γεννιέται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, είναι σαν να γεννιέται ένας Θεός. Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί κακό ή ανήθικο στον έρωτα και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει και να καταδικάσει δύο ερωτευμένους. Ο έρωτας είναι μια ανθρώπινη ανάγκη επικοινωνίας. Είναι θεϊκό δώρο. H δύναμη που σπάει όλα τα τείχη κι όλα τα ανθρώπινα όρια, φτάνοντας ακόμα και στον παραλογισμό, στον φανατισμό και στη συναισθηματική εξουσία του ενός προς τον άλλον. Είναι, ακόμα, εκείνη η δύναμη που συνθλίβει άτομα, ηθικές αξίες και ζωές.Ποιος, αλήθεια, θα μπορούσε να αγνοήσει αυτό το συναίσθημα;

Η Αφροδίτη, από τότε που ήταν μικρό κορίτσι, έβλεπε στον ύπνο της έναν όμορφο νεαρό και μεγαλώνοντας θεωρούσε ότι αυτό το όνειρο είναι προφητικό και πως κάποια μέρα θα συναντήσει τον μελαχρινό άντρα που τη στοίχειωνε στα όνειρά της. Όταν αντίκρισε τον Άρη με το διαπεραστικό βλέμμα, πίστεψε πως είναι αυτός που περίμενε ολόκληρη τη ζωή της. Ο Άρης, ένας επιτυχημένος σκηνοθέτης, όταν είδε για πρώτη φορά την Αφροδίτη, τρόμαξε: Τη γνώριζε από προηγούμενες ζωές και για χρόνια ολόκληρα τον επισκεπτόταν στον ύπνο του και τον βασάνιζε. Όμως, δεν μπορούσε να την κρατήσει μακριά του. Ωστόσο, κανείς από τους δύο δεν μπορούσε να αντιληφθεί ότι οι ζωές τους είχαν οριστεί από ένα τραγικό μυστικό του παρελθόντος, από ένα ανεξέλεγκτο πεπρωμένο κι απ’ το θέλημα ενός άτεγκτου Θεού. Η ευτυχία τους ήταν καταδικασμένη να γκρεμιστεί στα βάραθρα της μοίρας και της θείας πρόνοιας…

                                                ~~~~~~~~

                                              Προσωπική Βεντέτα


Όταν ο λαμπερός ελληνικός ήλιος δύει και τη θέση του παίρνει το
σκοτάδι της νύχτας, όλα αλλάζουν. Οι σκιές κρύβουν πάθη, ενοχές,
δολοπλοκίες και θανατηφόρα μυστικά.
Η απεγνωσμένη κραυγή ενός αυτόχειρα θέτει δύο άντρες αντιμέτωπους. Με φόντο την πανέμορφη Πάργα, τη Σύρο και τον Μαραθώνα, ο αρχιφύλακας Λιαδέλης προσπαθεί να ανακαλύψει τα σχέδια και τα κίνητρα ενός κατά συρροή δολοφόνου, που οι εμμονές του τον παρακινούν να διαπράξει τα πιο στυγερά εγκλήματα, φτάνοντας τον αρχιφύλακα να αμφισβητήσει μέχρι και το ίδιο του το μυαλό… Σε αυτήν τη μάχη με τον χρόνο, το φως πολεμάει το σκοτάδι, το καλό με το κακό. Οι απώλειες στιγματίζουν και τις δύο πλευρές. Όλα πια γίνονται μια προσωπική βεντέτα!
~~~~~~~~~~

                                              Για Δυο Σμαράγδια


Ορχομενός 1912. Η Σμαράγδα έρχεται στον κόσμο ένα ζοφερό πρωινό και το κουβάρι της ζωής της αρχίζει να ξετυλίγεται. Από την πρώτη κιόλας μέρα αναμετριέται με τη μοίρα της.
Ο αρραβώνας της με τον Πετρή μπλέκει ξαφνικά το κουβάρι. Η αδελφή της, η Λενιώ, αδυνατεί να ξεχωρίσει την προδοσία από το πάθος. Ο Πετρής γίνεται δικός της, όμως όλα έχουν ένα τίμημα... Ο κόμπος μόνο να κοπεί μπορεί...
Η ζωή μοιάζει να έχει κρατημένα βάσανα πολλά για τη Σμαράγδα με τα πράσινα σαν πολύτιμους λίθους μάτια και το διαμάντι στην καρδιά. Την αποκοιμίζει γλυκά με έναν έρωτα, έναν γάμο. Της χαρίζει δώρα πολύτιμα που μοσχοβολούν βιολέτα και μαργαρίτα... Αλλά, ο πόλεμος τη βυθίζει και πάλι σε ένα σκοτάδι πυκνό, όμοιο με τον θάνατο.
Η Κατοχή αφήνει τη δυσοσμία της παντού. Η Ματίνα είναι από εκείνους που τολμούν και πολεμούν. Η πρώην πόρνη γίνεται η γυναίκα της Αντίστασης... Αποχωρίζεται το παιδί που έχει μόλις γεννήσει. Στο ζύγι υπερισχύει η ευτυχία του και όχι η αγάπη της...
Αθήνα 1975. Η εγγονή της Σμαράγδας, παίρνοντας το όνομά της, κοινωνεί τη μοίρα της, κληρονομεί τα βάσανα, αλλά και τη δύναμή της. Τα δυο σμαράγδια που έχει για μάτια, όσες φορές άστραψαν από πόνο και μισεμό, άλλες τόσες έλαμψαν από χαρά κι ελπίδα.
Όταν, χρόνια αργότερα, ξεκινά να γράψει το νέο της μυθιστόρημα, τα κομμάτια που λείπουν βρίσκονται καλά φυλαγμένα σε ένα συρτάρι... Και τότε, η αλήθεια ερμηνεύεται με διαφορετικό τρόπο, το μεγάλο μυστικό αποκαλύπτεται και οι συνειδήσεις δοκιμάζονται.

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, μια δυνατή ιστορία με καταγωγή τον Ορχομενό, βασισμένη σε γεγονότα και αλήθειες που πάντα έχασκαν στον νου και ας τα σκέπαζε ο χρόνος. Ισορροπίες λεπτές, γινάτι και τιμωρία… όλα έγιναν για δυο σμαράγδια!!!






     Θα τα βρείτε σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία      και 
                  στις εκδόσεις Χάρτινη πόλη



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου