Ο μικρός δράκος καρύδας εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο μικρός δράκος καρύδας εκδόσεις Μεταίχμιο - Δρακάκια στο σχολείο

Ο μικρός δράκος Καρύδας είναι μία από τις αγαπημένες σειρές βιβλίων που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω. Ο Ίνγκο Ζίγνκερ, ο δημιουργός τους, είναι ένας άνθρωπος που δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τη συγγραφή και την εικονογράφηση, κι όμως, έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν από τους πιο ωραίους χαρακτήρες παιδικού βιβλίου. 



Στην Ελλάδα κυκλοφορούν δεκαπέντε βιβλία του, όλα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο: Εκδρομή με το σχολείο, Ταξίδι στην Προϊστορία, Περιπέτεια στο διάστημα, Ο θησαυρός της ζουγκλας, Ο μεγαλος μάγος, Ο μαύρος ιππότης, Περιπέτεια στην χαμένη Ατλαντίδα, Το μυστικό του Φαραώ, Στην εποχή των Δεινοσαύρων, Ο μυστηριώδης ναός, Ταξίδι στον Βόρειο Πόλο, Επίσκεψη στον Αι Βασίλη, Περιπέτεια στους Ινδιάνους, Δρακάκια στο σχολείο,
Οι πρώτες περιπέτειες ,

Ο μικρός δράκος Καρύδας (ο πατέρας του λέει πως όταν γεννήθηκε ήταν μικρούλης σαν καρύδα... γι' αυτό και τον είπαν Καρύδα) ζει σε ένα μέρος μακρινό που οι άνθρωποι δεν έχουν προλάβει ακόμα να το εξερευνήσουν. Είναι το νησί των δράκων. Εκεί το χειμώνα χιονίζει πολύ και όλοι οι μεγάλοι δράκοι (που ξέρουν βέβαια να πετούν) φεύγουν για το νησί του Καλοκαιριού.



Οι εικόνες του βιβλίου είναι χαρούμενες και φωτεινές -κάποιες από αυτές θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν πόστερ σε παιδικό δωμάτιο. Παρόλο που απεικονίζουν ως επί το πλείστον φανταστικούς κόσμους, καταφέρνουν ωστόσο να είναι ρεαλιστικές και προσιτές στα μικρά παιδιά. Την εικονογράφηση έχει κάνει ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος σε συνέντευξή του έχει «ομολογήσει» ότι η ζωγραφική δεν ήταν ο τομέας του, αλλά ότι το επιχείρησε γιατί ήθελε να ντύσει τις λέξεις του με αυτήν ακριβώς την αισθητική.







Ο μικρός δράκος Καρύδας είναι πολύ αναστατωμένος, καθώς σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα! Σήμερα θα πάει για πρώτη φορά σχολείο! Στον δρόμο συναντάει τον Όσκαρ, έναν μικρό φαγανόδρακο, που δυστυχώς δεν μπορεί να πάει σχολείο, επειδή δεν τον αφήνουν οι γονείς του. «Κρίμα» λέει ο Καρύδας. «Πολύ κρίμα» λέει κι ο Όσκαρ. Γιατί πολύ θα ήθελε να μάθει να μετράει και να γράφει και να διαβάζει. Θα τα καταφέρουν άραγε οι δυο μικροί δράκοι να πείσουν τους γονείς του Όσκαρ ότι στο σχολείο μαθαίνει κανείς ένα σωρό χρήσιμα πράγματα;





Το βιβλίο θα το λατρέψετε 

Θα το βρείτε στις εκδόσεις Μεταίχμιο



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου