Disney baby, Μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε - εκδόσεις Μίνωας



Κανένα παιδί δεν μαθαίνει να μοιράζεται και να είναι κοινωνικό μόνο και μόνο επειδή έχει αδέρφια. Είναι σημαντικό οι γονείς να διδάξουν στο παιδί αυτές τις ικανότητες, είτε είναι μοναχοπαίδι, είτε όχι.
Πώς μαθαίνει το παιδί να μοιράζεται;
Για να μάθει ένα παιδί να μοιράζεται, πρέπει να του δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα και να μπουν τα απαραίτητα όρια.
Πρέπει να μάθει ποια πράγματα είναι δικά του, ποια ανήκουν σε άλλους και ποια είναι κοινά. Αφού ξεκαθαριστεί αυτό, το παιδί μαθαίνει πώς να χειρίζεται τα πράγματά του, αν θέλει δηλαδή να τα μοιράζεται ή όχι,και πώς να χειρίζεται τα κοινά πράγματα. 


Μαθαίνει ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να μην μοιραστεί τα πράγματά του και αποδέχεται τις συνέπειες. Σε όλα τα παιδιά, αυτό το διδάσκουν οι γονείς. Και δεν είναι πιο εύκολο όταν υπάρχουν αδέρφια, γιατί ίσως υπάρχει ανταγωνισμός, γκρίνια που κουράζει και άρνηση συνεργασίας.

Η κοινωνικότητα και πάλι δεν εξαρτάται από την ύπαρξη αδερφών. Πολλά παιδιά με αδέρφια αρνούνται να παίξουν με άλλα παιδιά ή να κάτσουν δίπλα σε άλλους και θέλουν μόνο τα αδέρφια τους. 


Η κοινωνικότητα χτίζεται όταν το παιδί βρίσκεται συχνά σε χώρους με παιδιά έξω από την οικογένεια. Ειδικά, όμως για ένα μοναχοπαίδι, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν στον κοινωνικό περίγυρο παιδιά της ίδια ηλικίας, ώστε να μπορεί να συναναστρέφεται μαζί τους και να παίζει, ώστε να ξεφεύγει από το μοναχικό παιχνίδι ή το παιχνίδι με ενήλικες.



Τα ανιψάκια του Ντόναλντ διεκδικούν την ίδια μπάλα και αρνούνται επίμονα
να τη μοιραστούν. Τι συμβαίνει όμως και αλλάζουν εντελώς στάση;
Μέσα από τη σειρά αυτή τα παιδιά μαθαίνουν πολύτιμες για
την ανάπτυξή τους έννοιες, όπως ομαδικότητα, συνεργασία και φιλία,
καθώς και τη διαχείριση των συναισθημάτων τους στο πλαίσιο αυτό.



Είναι μια καλή πρόταση και ειδικά τώρα που έρχονται γιορτές μπορείτε να το  κάνετε δωρώ στο παιδί σας 




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου