Το κορίτσι πίσω από την αυλαία - εκδόσεις Κέδρος


Το κορίτσι πίσω από την αυλαία 

Η συγγραφέας στο πρώτο της συγγραφικό βιβλίο, με εξέπληξε τόσο πολύ με το συγγραφικό της ταλέντο  που θεωρείται εκ γενετής,  συγχαρητήρια  στη συγγραφέα,  της βγάζω το καπέλο γιατί έκανε το πρώτο της εγχείρημα με ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα και γενικά με μια πλοκή που δεν σου επιτρέπει να το αφήσεις από τα χέρια σου.


Το βιβλίο με καθήλωσε κάποια απογεύματα με τις συνεχείς ανατροπές και πολλές εκπλήξεις με κανονικό υπόβαθρο,
Τα σύντομα κεφάλαια που το ένα διαδέχεται το άλλο και αλληλοσυμπληρώνονται αρμονικά, σε κάθε προσωπικότητα του χαρακτήρα η συγγραφέας εμβαθύνει βαθιά μέσα στο χαρακτήρα του ανθρώπου.
Κάνει οικονομία του λόγου και χωρίς περιττές περιγραφές σέβεται τον αναγνώστη.




1959. Στο Παρίσι, η διάσημη αρτίστα Ντεπί Μαρτέν εξαφανίζεται μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια της θεατρικής της πρεμιέρας. Ο επιθεωρητής Μαρσέλ Ωγκύ θα έρθει αντιμέτωπος με ένα εξαιρετικά περίπλοκο αίνιγμα.
1936. Στην Αθήνα του Μεσοπολέμου, η όμορφη μεγαλοαστή Ελένη Αδριανού ταράζει με το θάρρος και τις αποφάσεις της τα καθωσπρέπει σαλόνια της πρωτεύουσας.
Την ίδια εποχή, στην Ικαρία της άγριας ομορφιάς και των απόκρημνων βράχων, η Βασιλική και ο Αντώνης βιώνουν τον απόλυτο έρωτα, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συμβάσεις.
Λίγους μήνες αργότερα, απομονωμένη σε μια δύσβατη πλαγιά πάνω από τη θάλασσα, η Βασιλική περιμένει να φέρει στον κόσμο το παιδί της. Κάποιοι όμως έχουν αποφασίσει διαφορετικά...

Το βιβλίο  θα το βρείτε στις εκδόσεις Κέδρος 






Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου