Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μηχανικής - εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μηχανικής - εκδόσεις Παπαδόπουλος 

Ο γιος μου 7 χρόνων πλέον έχει αρχίσει να αναζητά εκτός από τα κλασικά παραμύθια και κάτι πιο προχωρημένο. Πως είναι η επιστήμη; Ένα τέτοιο βιβλίο είναι των εκδόσεων Παπαδόπουλος 

Ο θαυμαστός κόσμος των ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ αποτελεί την ιδανική εισαγωγή για τους μικρούς μας φίλους, ώστε να καταλάβουν τι είναι η επιστήμη, με τι ασχολούνται οι επιστήμονες, ποια όργανα χρησιμοποιούν και ποιους διαφορετικούς τομείς μελετούν. Θα τους βοηθήσει επίσης να εξοικειωθούν με έννοιες όπως η βοτανική, τα μόρια και τα άτομα, η ανθρωπολογία, η γεωλογία, το ηλιακό μας σύστημα κ.ά.


Στο βιβλίο Ο θαυμαστός κόσμος της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ μαθαίνουμε για όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που κατασκευάζουν και ερευνούν οι μηχανικοί. Τα διαφορετικά είδη μηχανικών, από τους ηλεκτρολόγους μηχανικούς έως τους μηχανικούς ρομποτικής, αλλά και τις κατασκευές τους, από τα μικρά ηλεκτρονικά κυκλώματα μέχρι τις γέφυρες και τα φράγματα.

Τέλος, Ο θαυμαστός κόσμος των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ βοηθά τα μικρά παιδιά να καταλάβουν πως τα μαθηματικά κρύβονται πίσω από την επιστήμη, τη μηχανική, την τεχνολογία αλλά και την τέχνη, να κατανοήσουν το σύστημα των αριθμών, να συνδέσουν τα μαθηματικά με τις καθημερινές συναλλαγές και δραστηριότητές τους αλλά και να πάνε ένα βήμα πιο πέρα, μαθαίνοντας τι είναι η γεωμετρία, οι εξισώσεις και τα γραφήματα.



Ένα γλωσσάρι για τους όρους που παρουσιάζονται και μια λίστα με τους πιο σημαντικούς επιστήμονες που διέπρεψαν στον τομέα τους έρχονται στο τέλος κάθε βιβλίου, για να λύσουν τυχόν απορίες των παιδιών και να τα εμπνεύσουν να ασχοληθούν με τον κόσμο των επιστημών, στη νέα σειρά βιβλίων STEM που φιλοδοξεί να βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να μάθουν αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να μπορούν ευκολότερα να συζητήσουν επιστημονικά θέματα με τους μικρούς μας φίλους.



Λεονάρντο είναι ένας ήρωας εμπνευσμένος από τον γνωστό σε όλους Λεονάρντο ντα Βίντσι και ξεναγεί τους μικρούς μας φίλους στον θαυμαστό κόσμο των επιστημών. Με το απλοποιημένο κείμενο του συγγραφέα Bob Cooper, που χρησιμοποιεί παραδείγματα από την καθημερινότητα των παιδιών, και μέσα από τη χιουμοριστική εικονογράφηση του Greg Paprocki, τα τρία βιβλία της σειράς ΜΙΚΡΟΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μηχανικής του Μικρού Λεονάρντο γνωρίζει στα παιδιά πολλά διαφορετικά είδη μηχανικής. Οι μηχανικοί σχεδιάζουν και κατασκευάζουν όλων των ειδών τα πράγματα, από μικροσκοπικά κυκλώματα για κινητά τηλέφωνα μέχρι μεγάλα έργα όπως φράγματα και γέφυρες, που μεταμορφώνουν την ίδια την όψη του πλανήτη. Συμπεριλαμβάνονται γλωσσάρι όρων και σύντομες βιογραφίες σημαντικών μηχανικών.

Με τον πρωταρχικό «Αναγεννησιακό 'Ανθρωπο» Λεονάρντο ντα Βίντσι ως πηγή έμπνευσης, αυτά τα όμορφα εισαγωγικά βιβλία αποτελούν τον καλύτερο τρόπο να ενισχύσετε το ενδιαφέρον του πανέξυπνου παιδιού σας για τον θαυμαστό κόσμο των εφαρμοσμένων επιστημών, με τον μοναδικό τρόπο των εκπαιδευτικών βιβλίων STEM.


Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Παπαδόπουλος




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου