Διάβασα το Παράθυρο της Νεφέλης από τις εκδόσεις Μίνωας

πριν λίγες ημέρες παρέλαβα το ανανεωμένο βιβλίο του Πετρουλάκη το παράθυρο της Νεφέλης από τις εκδόσεις Μίνωας.   Της Νεφελιτσας μας όπως την αποκαλεί όλος ο κόσμος

Δεν μπορούσα να αισθανθώ τίποτα λιγότερο από δέος, για την πλοκή της ιστορίας και τον καλογραμμένο χαρακτήρα των ηρώων. Ένα άφθαρτο βιβλίο στον χρόνο!!!  Μιλώντας για ευτυχισμένα χρόνια, παραμυθένια πλούτη,αγνή φιλία, όμορφα αισθήματα.. 

Η ποθητή ελευθερία που αναζητούσε η ηρωίδα μας, μαζί με την ηράκλεια δύναμη της, την καθιστούσε κάθε φορά ικανή να ξεπερνά τα κυκλώπεια τείχη της κακοτυχίας που την ακολουθούσε μια ολόκληρη ζωή.

Πραγματικά τι να πω γιαυτό το βιβλίο... Μόλις το τελείωσα και δεν ήθελα να τελειώσει.. Πιο πολύ όμως δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα...

Το βιβλίο με το οποίο γνώρισα την καταπληκτική γραφή του Σπύρου Πετρουλάκη,το αγάπησα από τις πρώτες του σελίδες.Θα μπορούσα να μιλάω με τις ώρες για το αριστούργημα αυτό ,για τα συναισθήματα που βίωσα ,για τις στιγμές αγωνίας που έζησα.Ο τρόπος γραφής ξεχωριστός και καθηλωτικός,οι σκηνές  εναλλάσσονται χωρίς να κουράζουν και τα συναισθήματα έντονα άλλοτε αγάπης άλλοτε μίσους,άλλοτε αγωνίας!

 Σκληρό πολύ, ειδικά στην αρχή, κάτι που με έκανε να διαβάζω διστακτικά... Σαν μητέρα με δυσκόλεψε, πόνεσα, θύμωσα... Δεν ήμουν σίγουρη αν άντεχα να συνεχίσω...Και μετά...απλά με συνεπήρε!

 Ωραία γραφή, εναλλαγές των ιστοριών των ηρώων, τόσο όμορφα δοσμένες, που ήθελες αν μπορείς να διαβάζεις ταυτόχρονα τι γίνεται στη ζωή του καθενός. Γρήγορη πλοκή που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα!

Περίληψη

«Το παιδί μου… Βοήθεια. Έχασα το παιδί μου…»
Η τραγική μάνα νιώθει τον κόσμο να χάνεται.
Ποιο μυαλό και ποια καρδιά μπορούν να αντέξουν τόση πίεση, τόση τραγικότητα μέσα σε μια στιγμή;
Ψάχνει στα μάτια των ανθρώπων γύρω της τη λύτρωση για τον χαμό της κόρης της.
Ψάχνει την ίδια της τη σάρκα, το αίμα της.
Μάταια όμως…
Το παιδί χάθηκε.

Της το άρπαξε ένα ζευγάρι μέσα από τα χέρια της, ένα καλοκαίρι στο Νυδρί της Λευκάδας, για να καλύψουν το κενό που είχαν στη ζωή τους.
Μαζί τους η Νεφέλη γνώρισε την αγάπη, το χάδι, το χαμόγελο, ώσπου ήρθε στον κόσμο ο αδελφός της.
Από τότε, όλα άλλαξαν…

Τα πινέλα και οι καμβάδες τη βοηθούσαν να δραπετεύει από την ασπρόμαυρη ζωή της, μέσα από ένα έγχρωμο παράθυρο.
Η γυναίκα και ο άνδρας που γνώρισε σαν γονείς την πλήγωσαν, την πόνεσαν, μέχρι να ανοίξει το παράθυρο… αλλά και τα φτερά της.

Αντιγόνη, Μελιτίνη, Αρετή.
Μπήκαν στη ζωή της για να της δείξουν την αγάπη, την ανθρωπιά.
Έρωτας, Αρρώστια, Λύτρωση.
Πόση δύναμη μπορούν να ασκήσουν πάνω της;

1 σχόλιο