Η φίλη μου η Ξυλομπογιά από τις εκδόσεις Σιδέρη

Η φίλη μου η ξυλομπογιά της Μαρία Δαμασκηνάκη

Mε αφορμή το άνοιγμα των σχολείων η ξυλομπογια αυτή τη περίοδο είναι στην επικαιρότητα.

Στο δεύτερο ράφι μιας τάξης ενός νηπιαγωγείου, μέσα σε πολύχρωμες μολυβοθήκες, είναι τοποθετημένες οι ξυλομπογιές, οι μαρκαδόροι και τα πινέλα! Όλοι νομίζουν ότι είναι άψυχα πράγματα αλλά, όταν η τάξη μένει άδεια, ζωντανεύουν, και γίνεται ένα τρελό πανηγύρι που κρατάει μέχρι την άλλη μέρα το πρωί!

Λίγο πριν μπούνε τα παιδιά στη τάξη ανοίγουν τα ματάκια τους οι ξυλομπογιές και ξεκινάνε τα γέλια
Πάλι καλά που μπαίνει η δασκάλα μέσα στην αίθουσα και σταματούν όλα
Κάθε παιδάκι παίζει στην αίθουσα μέσα με κάποιο παιχνίδι, μόνο ο μικρός ο Κωστής δεν έπαιζε με κάτι γιατί όλα τα πράγματα τα είχαν πάρει οι υπόλοιποι συμμαθητές
Οι ξυλομπογιες αντάλλαζαν ματιές μεταξύ τους και έλεγαν ότι πάλι μόνος του παίζει
Μια μέρα, όμως,θα συμβεί κάτι που θα αλλάξει τόσο την ξενοιασιά των “άψυχων” φίλων μας, όσο και τη ζωή ενός μοναχικού παιδιού αυτής της τάξης! Η ατυχία μιας ξυλομπογιάς θα γίνει η αφορμή να αναπτυχθεί μια φιλία που θα φέρει τύχη και βοήθεια στον μικρό ήρωά μας, ώστε να βγει από τη σιωπή του, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και θάρρος, και να βρει την ευκαιρία να αναδείξει τις ικανότητές του!

Μια ιστορία για την εσωτερική δύναμη που έχει ο καθένας μας, για την προσπάθεια που χρειάζεται να κάνουμε όσο αδύναμοι κι αν νιώθουμε, με ή χωρίς τη βοήθεια… μιας ξυλομπογιάς!!!
Αυτά τα μικρά βιβλία μου αρέσουν γιατί διαβάζονται ευχάριστα ξεκούραστα και πάντα στο τέλος έχουν δραστηριότητες να κάνουν ώστε να δούνε αν έχουν κατανοήσει το παραμύθι


Θα το βρείτε στις εκδόσεις Σιδερή

Διαβάστε και τις δυο προηγούμενες εντυπώσεις στα βιβλία

Ο κάστορας δήμαρχος

και

Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου 




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου