Πάμε ΄΄Mία βόλτα στη πόλη΄΄ από τις εκδόσεις Διόπτρα

Μία βόλτα στην Πόλη από τις εκδόσεις Δίοπτρα

Ένα μεγάλο θέμα της προσχολικής ηλικίας, που όμως επηρεάζει και την υπόλοιπη σχολική και όχι μόνο ζωή του παιδιού είναι η λεπτή κινητικότητα. Είτε το παιδί πηγαίνει στο νηπιαγωγείο και εξασκείται σε δραστηριότητες λεπτής κινητικότητας, είτε είναι σε ηλικία μικρότερη, πράξεις που απαιτούν λεπτή κινητικότητα μπορεί να παρουσιάσουν δυσκολίες.
Τα περισσότερα παιδιά δεν παρουσιάζουν δυσκολία στην αδρή κινητικότητα (όπως πχ τρέξιμο, πήδημα κλπ) η λεπτή κινητικότητα όμως, που απαιτεί μεγαλύτερο έλεγχο, περισσότερο ακριβείς κινήσεις και επομένως καλύτερο έλεγχο στους μικρότερους μύες είναι αυτή που συνήθως μας απασχολεί στην πλειοψηφία των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Η λεπτή κινητικότητα μας ενδιαφέρει όχι μόνο γιατί είναι πολύ σημαντική, ώστε να κατακτήσει π.χ το παιδί την ικανότητα να πιάνει το μολύβι, αλλά και γιατί είναι απαραίτητη σε πολλές καθημερινές δραστηριότητες.
Η λεπτή κινητικότητα περιλαμβάνει τους μικρούς μύες του σώματος που μας επιτρέπουν να γράφουμε, να κρατάμε μικρά αντικείμενα, να ντυνόμαστε κλπ. Περιλαμβάνει ουσιαστικά τη δύναμη, τον έλεγχο των μυών αυτών και κυρίως την επιδεξιότητα.




το βιβλίο που πήραμε στα χέρια μας τις προηγούμενες ημέρες έχει ένα μικρο βαθμό δυσκολίας σε ότι αφορά τη λεπτή κινητικότητα αλλά για τα μικρά παιδιά. αφορά το παιδί μου που είναι ενός έτους αλλά και τα δίχρονα που ξεκινούν και πιάνουν λίγο πιο σκληρά αντικείμενα και που σκοπό έχουν να μην το σπάσουν


έτσι το βιβλίο παζλ που έχουμε στα χέρια μας στην ουσία είναι ένα μεγάλο κομμάτι παζλ σε κάθε σελίδα και πρέπει να το βγάλουμε το κομμάτι με μεγάλη προσοχή ώστε να μην το χαλάσει ή το σπάσει το μωρό αλλά και α το τοποθετήσει ξανά στη σωστή θέση χωρίς να το τσαλακώσει



Ελάτε στην Παιχνιδούπολη και γνωρίστε τα πιο απίθανα ζωάκια.

Επισκεφτείτε τη χαρούμενη πόλη και παίξτε με τα πολύχρωμα παζλ!

Τα παιδιά φτιάχνουν το σκηνικό της Παιχνιδούπολης με τα μεγάλα, εύχρηστα κομμάτια παζλ.


θα το βρείτε στις εκδόσεις Διόπτρα





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου