Οι Αριστόγατες των εκδόσεων Μίνωας


Τις προηγούμενες ημέρες παρέλαβα το βιβλίο οι αριστόγατες από τις εκδόσεις Μίνωας

Διαχρονικά βιβλία που όσα χρόνια και αν περάσουν θα μένουν πάντα μέσα στην καρδιά μας



Στο Παρίσι το 1910, η μητέρα γάτα, Λαίδη και τα τρία της γατάκια, Μαρί, Μπερλιόζ και Τουλούζ, ζουν μαζί με την συνταξιούχο ντίβα της όπερας, Μαντάμ Αδελαΐδα Μπονφαμίλ και τον Άγγλο μπάτλερ της, Έντγκαρ. Καθώς ετοιμάζει τη διαθήκη της μαζί με τον δικηγόρο της Ζορζ Ότεκορτ, η Μαντάμ δηλώνει την περιουσία της στις γάτες της μέχρι αυτές να πεθάνουν και μετά το θάνατό τους να πάει στον Έντγκαρ. Ο Έντγκαρ κρυφακούει το διάλογο και καταστρώνει ένα σχέδιο για να εξαλείψει τις γάτες. 

Ως εκ τούτου, καταπραΰνει τις γάτες ρίχνοντας υπνωτικά χάπια στο φαγητό τους και τα πηγαίνει στην εξοχή, για να τα εγκαταλείψει. Εκεί, πέφτει σε ενέδρα από δύο κυνηγόσκυλα ονόματι Διόνυσος και Νιόνιος και οι γάτες εγκαταλείπονται εκεί, ενώ η Μαντάμ Αδελαΐς, Ο Ροκφόρ το ποντίκι και η Φρου-Φρου το άλογο ανακαλύπτουν την απουσία τους.

Ταξιδεύοντας από στέγη σε στέγη στην πόλη, οι γάτες γνωρίζουν τον φίλο του Θέμου, τον Αμερικάνο γάτο. Ακολούθησε τις Αριστόγατες στις περιπέτειές τους μακριά από το σπίτι τους και στην περιπλάνησή τους στο Παρίσι.
Θα καταφέρουν να γυρίσουν πίσω με ασφάλεια;

Ενα κλασικό παραμύθι που πραγματικά κάθε κορίτσι θα θέλει να το έχει στη βιβλιοθήκη του




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου