Ο Φοίβος πηγαίνει στη θάλασσα των εκδόσεων Κεντικελένης

Ο μικρός μου γιος είναι 18 μηνών, η επαφή με τα βιβλία του είναι πολύ οικεία μιας και από μωράκι έμαθε να ανοίγει τα παραμύθια και να γυρνάει τις σελίδες και φυσικά να παρατηρεί τις εικόνες
το παραμύθι που έχουμε στα χέρια μας είναι ακριβώς για την ηλικία του.

Ο Φοίβος πηγαίνει στη θάλασσα και μιας και πλησιάζει ο καιρός για την θάλασσα έχουμε το πιο κατάλληλο βιβλίο



Από τα πιο όμορφα και τρυφερά βιβλία συμπεριφοράς που έχω δει

Είναι μια υπέροχη σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή ένα μικρό Κουνελάκι που το λένε Φοίβο. Ο Φοίβος ζει με την οικογένειά του και σε κάθε βιβλίο αντιμετωπίζει μια καινούρια πρόκληση : να πετάξει την πιπίλα του, να κάθεται στο γιογιό, να πάει σχολείο, να πάει στο γιατρό, να αντιμετωπίσει τον ερχομό της καινούριας αδερφούλας, να παίζει με τον αδερφό του, να ξεπεράσει το φόβο του για το σκοτάδι..


Οι πιο συνηθισμένοι φόβοι των παιδιών, οι ανησυχίες και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αποδίδονται με τον πιο όμορφο τρόπο σε αυτά τα βιβλία. Ο Φοίβος τα ξεπερνάει ένα ένα, μεγαλώνει και μαθαίνει να λύνει τα προβλήματα που τον απασχολούν και μαζί του μαθαίνουν και τα παιδιά μας. 


Λατρεύουμε να διαβάζουμε. Λατρεύουμε να ταξιδεύουμε μέσα από τα βιβλία. Κάθε φορά που πέφτει μια νέα ιστορία στα χέρια μας, προσπαθούμε απλά να την απολαύσουμε! 

Τα παιδιά μαθαίνουν καλούς τρόπους, να μην είναι ακατάστατα, να μοιράζονται, να αγαπούν τα αδερφάκια τους, το σχολείο, να μην φοβούνται...

Για τα μικρά παιδιά της προσχολικής ηλικίας είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουν οτι και κάποιος άλλος μπορεί να φοβάται τα ίδια πράγματα με αυτά, όπως το σκοτάδι ή το γιατρό, ή ότι έχει ανησυχία για το σχολείο, ότι θα αποκτήσει νέο αδερφάκι και ζηλεύει.. Και εξίσου σημαντικό να δουν με τα ίδια τους τα μάτια και να ακούσουν με τα ίδια τους τα αυτά πως έλυσε ο Φοίβος το δικό του πρόβλημα..




Το κουνελάκι πάει στη θάλασσα για πρώτη φορά
Μια διασκεδαστική ιστορία για να μάθουν τα παιδιά τι να κάνουν αν δεν μπορούν να βρουν τους γονείς τους..

Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Κεντικελενης

Και όλη τη σειρά θα τη βρείτε   εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου