Η μύγα κι η κανάτα - Πατάκης

Μπορεί να ζήσει καλά ο άνθρωπος χωρίς συντροφικότητα; Νομίζω όχι. 
 Για μένα η συντροφικότητα είναι μια συνολική αίσθηση ότι κάπου ανήκω απ’ όπου αντλώ και ταυτόχρονα προσφέρω συναισθηματική ασφάλεια. Η αίσθηση ότι δεν είμαι μόνος και ότι έχω ουσιαστική επαφή με τους ανθρώπους που με περιβάλλουν. Μ’ αυτή την έννοια, η συντροφικότητα είναι ένα ψηφιδωτό το οποίο συνθέτουμε από ένα σύνολο ανθρώπων που θεωρούμε «δικούς» μας.

Οι ήρωες μας η μύγα και η κανάτα θέλουν μας δείξουν ότι μπορεί να είναι τελείως διαφορετικοί, ο ένας πετάει και ο άλλος είναι ακίνητος και όμως ο καθένας χρειάζεται τη συντροφικότητα του άλλου.

Η κανάτα ως ακίνητη ζητάει τη βοήθεια από τη μύγα να την γαργαλήσει και κάποια στιγμή η κανάτα θα σπάσει. Αυτά τα κομμάτια δεν μπορούν να ενωθούν, μπορούν όμως με την συντροφικότητα της μύγας να απαλύνουν τον πόνο και την μοναξιά. Ένα βιβλίο που μιλάει για τη φιλία και πως δυο διαφορετικοί άνθρωποι μπουν να έχουν τόσα κοινά.

Μια τρυφερή ιστορία για την αγάπη, τη φιλία, τη συντροφικότητα, μα πάνω απ' όλα για τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας.
Ένα βιβλίο που θυμίζει σε μικρούς και μεγάλους πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιούμε κάθε στιγμή της ζωής, καλή, δύσκολη, απρόβλεπτη ή μαγική.
Ίσως ακόμα και το γαργαλητό, γιατί όχι;

Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Πατάκη 





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου