Μαθαίνω Μαθηματικά με το σύστημα Montessori και την παιδαγωγική της Σιγκαπούρης / Νηπιαγωγείο

Την προηγούμενη εβδομάδα μελετήσαμε το βιβλίο μαθαίνω μαθηματικά για τα παιδιά της Α Δημοτικού
Τώρα στα χέρια μας έχουμε για τα παιδιά που είναι στο νηπιαγωγείο. Οπως έχουμε ξανά πει η μέθοδος montessori προσφέρει γνώσεις στα παιδιά όχι όμως έτοιμες αλλά θέληση και επιθυμία για μάθηση.

Ανεξαρτησία, ελευθερία με όρια και σεβασμός για την φυσική ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού είναι το τρίπτυχο που αποτελεί την ουσία του Μοντεσσοριανού συστήματος εκπαίδευσης, το οποίο συνεχίζει, αν και με αρκετές παραλλαγές, να εφαρμόζεται σε χιλιάδες σχολεία ανά τον κόσμο, ενώ έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τις καθημερινές συνήθειες τόσο της οικογένειας όσο και της κοινωνίας.



Το Μοντεσσοριανό σύστημα εκπαίδευσης προέρχεται από την Μαρία Μοντεσσόρι, η οποία γεννήθηκε το 1870 στην Ιταλία, σπούδασε Ιατρική και στην συνέχεια Παιδαγωγικά, Φιλοσοφία και Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. 


 

Η βάση του Μοντεσσοριανού συστήματος είναι η βαθιά εμπιστοσύνη στο παιδί και ο απεριόριστος σεβασμός στις ικανότητές του να αναπτυχθεί από μόνο του. Μότο δε της μεθόδου αποτελεί το «βοήθησέ με να το κάνω μόνος μου» και γι’αυτό η αγωγή του παιδιού πρέπει να είναι τέτοια ώστε να σέβεται την ανάγκη του για προσωπική ελευθερία, τον ατομικό του ρυθμό και τα ενδιαφέροντά του. 


To βιβλίο είναι πολύ ωραίο να το κάνετε δώρο σε κάποιο παιδί που τελειώνει το νηπιαγωγείο και θα αποκτήσει γερές βάσεις για το δημοτικό.
Κάντε το δώρο. 
Θα το λατρέψει το παιδί

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κεντικελένης



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου