3 παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Μία σπίθα είναι αρκετή για να εξάψει το μυαλό του παιδιού σας!
Δεν είναι ποτέ νωρίς για να γνωρίσουν τα παιδιά τον ξέφρενο και υπέροχο κόσµο της Φυσικής! Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε σύνθετες έννοιες δοσµένες µε απλά λόγια για τη µικρή σας ιδιοφυΐα!
Αυτό το μικρό βιβλίο έχει για σκοπό να κάνει γνωστή, με όσο το δυνατόν ακριβέστερο τρόπο, τη Θεωρία της Σχετικότητας απλα λιτα λογια
Mια εικονα, μια μπαλα και πως μπορουμε να ξεχωρισουμε αν ειναι σφαιρα και αν εχει μαζα. Πως καταλαβαινουμε αν εχει περισσοτερη μαζα, και πως λιγοτερη;
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα βιβλίο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής-πρωτοσχολικής ηλικίας.
Πρώτη επαφή με περίπλοκες έννοιες που όμως μπορούν να κατανοήσουν εύκολα με τη φαντασία τους τα παιδιά.
Απλή εικονογράφηση με σχήματα που βοηθούν στην κατανόηση του κειμένου.
Η εισαγωγή από τόσο μικρή ηλικία σε σημαντικές επιστημονικές έννοιες θα αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο για τη μετέπειτα κατανόησή τους στη βασική εκπαίδευση.


Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ


Ο βασιλιάς της επιστήμης: Γιατί ο Νεύτωνας είναι ο μεγαλύτερος φυσικός στην Ιστορία
Οι περισσότεροι θυμούνται τον Νεύτωνα λόγω του διάσημου μήλου που είχε πέσει στο κεφάλι του. Μια ιστορία βγαλμένη από τα παραμύθια, με μεγάλες δόσεις ανακρίβειας, που όμως κατάφερε να δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το όνομα του σπουδαίου φυσικού. Ο θρυλικός «νόμος της παγκόσμιας έλξης» είχε ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια του. Την ώρα που όλοι αντιλαμβάνονταν την έννοια της βαρύτητας διαισθητικά, ο Νεύτωνας μπόρεσε να σκεφτεί το... αδιανόητο.
Οσο μεγαλύτερη μάζα έχει το σώμα τόσο πιο «δυνατά» τα έλκει, ενώ όσο μεγαλώνει η απόσταση δύο σωμάτων τόσο εξασθαινεί η μεταξύ τους έλξη. Αρα λοιπόν, το μήλο δεν πέφτει επειδή... τα αντικείμενα κινούνται προς τα κάτω όταν αφήνονται ελεύθερα. Κινείται προς το κέντρο της γης, επειδή αυτή του ασκεί μια ελκτική δύναμη.



Ο Οδυσσέας στην Ιθάκη


Πρεπει να νιωθουμε πολλοι τυχεροι που εχουμε πλουσια ελληνικη μυθολογια
Τωρα πλεον ο γιος μου εχει δειξει αρκετο ενδιαφερον, και πολλες φορες μου ζηταει για τους μυθικους ηρωες. Σκεφτηκα να παρω βιβλία μάλιστα για 4 + αλλα και για ποιο μεγαλες ηλικιες; Κάτι να είναι περιποιημένο, σχετικά εύκολο όταν θα το διαβάζουμε, όχι πολύ μεγάλο, ενδιαφέρον, με όμορφες εικόνες. Κάτι ολοκληρωμένο από όλες τις απόψεις. Κατέληξα στη σειρά Η πρώτη μου Μυθολογία του συγγραφέα Φίλιππου Μανδηλαρά, με εικονογράφηση από τη Ναταλία Καπατσούλια, των εκδόσεων Παπαδόπουλος.
Η σειρά όπως αναγράφεται και στο κάθε βιβλίο είναι για παιδάκια ηλικίας 4+.

Βέβαια εμείς όπως και με όλα τα παραμύθια, τα διαβάζουμε και στη συνέχεια τα συζητάμε, τα αναλύουμε, χαζεύουμε τις εικόνες. Τα βιβλία αυτά έτσι όπως είναι δομημένα με στιχάκια είναι ακόμη πιο εύκολα για συζήτηση, οπότε αν κάποια λέξη είναι άγνωστη ή κάποιο νόημα λίγο πιο δύσκολο το συζητάμε αμέσως.
Με τις εικόνες επίσης έχει ενθουσιαστεί, πράγμα πολύ σημαντικό για παιδάκι που το μυαλό του είναι το τι θα δει, πως θα το δει, τι χρώματα θα έχει για να ενθουσιαστεί ή να βαρεθεί και να μη θέλει ξανά να ασχοληθεί με το κάθε βιβλίο.
Οπότε Το ταξίδι του Οδυσσέα και Ο Οδυσσέας στην Ιθάκη ήταν δεδομένα.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου