Cheesecake (τσιζκέικ) εύκολο μέσα σε ατομικά βαζάκια

Το τσίζκεϊκ είναι γλυκό που αποτελείται από δύο τουλάχιστον στρώσεις, από τις οποίες η παχύτερη αποτελείται από ένα μείγμα μαλακού τυριού, ζάχαρης. Το κατώτερο στρώμα η βάση αποτελείται από θρυμματισμένα μπισκότα
 Στο τελικό στρώμα το γλυκό διακοσμείται με μαρμελάδα ή φρούτα.
Είναι το αγαπημένο μας γλυκό που φτιάχνεται σε χρόνο μηδέν.
Όταν πρωτό-παντρεύτηκα και έκανα πειράματα στην κουζίνα έφτιαχνα διάφορα εύκολα γλυκά. Η αλήθεια είναι δεν το έχω τόσο με την ζαχαροπλαστική, όσο με την μαγειρική, γιατί στην ζαχαροπλαστική τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Ένα λάθος να κάνεις , διορθώνεται πολύ δύσκολα.
Πλέον μετά από πολλά  γλυκά(πειράματα) που έχω φτιάξει , το τσιζκέικ είναι ένα εύκολο γλυκό που όλα τα υλικά άπλα να τα έχω στο ντουλάπι θα το φτιάξω όποτε θέλω εγώ, και ότι ώρα θέλω.
Πείτε ότι ξαφνικά έρχονται ή σας παίρνουν τηλέφωνο ότι θα έρθουν επισκέπτες στο σπίτι σας, ξεκινήστε να το φτιάχνετε. Σε 15 λεπτά είναι έτοιμο και σε 2 ώρες θα έχει παγώσει η κρέμα και θα είναι έτοιμο να το σερβίρετε. Έτσι θα μείνουν και κατάπληκτοι οι καλεσμένοι με το σπιτικό γλυκό σας. 
Cheesecake-se-bazakia-coolkids.gr

Φτιάξτε το πιο νόστιμο και γρήγορο cheesecake με τραγανό μπισκότο και αφράτη κρέμα. Ένα αγαπημένο γλυκό που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Τα υλικά τα έχουμε σχεδόν όλα στο σπίτι μας.

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 ml. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • μαρμελάδα βατόμουρο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °c. Ετοιμάζουμε τη βάση μπισκότου: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια ,ή με το μουλτι, μέσα σε ταψί με στρογγυλό τσέρκι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, ώσπου το μείγμα να έχει την υφή βρεγμένης άμμου. Κανονικά εδω πρέπει να πιέσω το μπισκότα μέσα στο ταψί για να κρυώσει, όμως αυτή τη φορά τα έκανα σε ατομικά βαζάκια οπότε έστρωσα από μια στρώση μπισκότο στο κάθε βαζάκι


Cheesecake-se-bazakia-coolkids.gr
Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού: Με μίξερ χειρός χτυπάμε, στη μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, ώσπου να αποκτήσει παχύρρευστη υφή. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε με κουτάλι την κρέμα τυριού πάνω στο κρύο μπισκότο που βρίσκονται στα ατομικά βαζάκια. Ξανά ρίχνω δεύτερη στρώση μπισκότο και ξανά κρέμα  και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στην κρέμα τυριού. κλείνω τα καπάκια και τα αφήνω στο ψυγείο. 
Cheesecake-se-bazakia-coolkids.gr
Είναι πανεύκολο.   Σας προτρέπω να το φτιάξετε

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου