Ο βρυχηθμός του τίγρη, του Alex Rance (εικ. Shane McG)

Τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν στα χέρια μας το νέο βιβλίο από τις εκδόσεις Άγκυρα Ο βρυχηθμός του τίγρη, του Alex Rance. Το παραμύθι μιλάει για μια τίγρη.

Οι τίγρεις είναι μεγαλόσωμες και επιβλητικές, αναμφισβήτητα οι τίγρεις προκαλούν δέος και θαυμασμό
Τι γίνεται όμως όταν χάνει τον εαυτό του και θέλει να μοιάσει ή προσπαθεί να μιμηθεί τα υπόλοιπα ζώα;

Ο Τίγρης ήταν γενναίος, περήφανος και δυνατός, ο πρωταθλητής όλης της ζούγκλας. Καθόταν στο ψηλότερο κλαδί του πιο ψηλού δέντρου, όταν ξαφνικά το κλαρί έσπασε και κουτρουβάλησε στο έδαφος. Αδύνατο να ξανανέβει ψηλά και ο βρυχηθμός του είχε χαθεί. Η Τσιριχτή Μαϊμού τον συμβούλευσε να τσιρίξει όπως εκείνη, ο Λαγός να χοροπηδήσει όπως αυτός, ο Ρίνο ο Ρινόκερος να γίνει δυνατός, ο Ασημοράχης ο Γορίλας να σταματήσει να σκεφτεί. Ο Τίγρης ακολουθεί τις όμορφες συμβουλές τους αλλά κάτι δεν πάει καλά. Καταλαβαίνει ότι δεν είναι πια ο εαυτός του. “Θα προτιμούσα να είμαι ο εαυτός μου στα ριζά του δέντρου παρά να είμαι κάτι άλλο στην κορυφή”, είπε. Και τότε αποφάσισε να ξαναβρεί τον εαυτό του… Και θα τα καταφέρει!
Σίγουρα οι καλοί σου φίλοι θα σε συμβουλεύσουν όταν σε δουν πάνω στο πρόβλημα, ομως, τι σημασία έχει να αντιγράψεις τις αρετές άλλων, τα χαρίσματά τους, να γίνεις κάποιος άλλος, να απαρνηθείς τον εαυτό σου για να ξαναβρεθείς ψηλά.
Απλά προσπαθούμε να αρέσουμε, να χωρέσουμε στα θέλω των άλλων, και γενικά να γίνουμε αποδεκτοί από άλλα ανθρώπινα όντα. Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι δεν θα άρεσαν σε κανέναν αν έδειχναν στην πραγματικότητα πως είναι. Πώς μπορείς να τα ξεπεράσεις όλα αυτά και να μάθεις πώς να είσαι ο εαυτός σου;

Σκέψου, όμως, αν πρέπει να κρύψεις το ποιος είσαι πραγματικά γύρω από κάποιος ανθρώπους, μπορεί να σε κάνει να νιώθεις χαμένος, μοναχικός ή ακόμα και άχρηστος. Αυτό συμβαίνει επειδή λέτε στον εαυτό σας ότι έχει πρόβλημα, δεν είναι εντάξει.
Το γλυκό παραμύθι θα το βρείτε στις εκδόσεις Άγκυρα

Δείτε άλλες προτάσεις των εκδόσεων Άγκυρα μέσα από την δική μας ματιά


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου