Το παγοτέρας - ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΟΥΑΛΙΑΜΣ


 Όταν η Έλσι, ένα ορφανό κορίτσι που ζει στους δρόμους του Λονδίνου της Βικτοριανής Εποχής, ακούει για το μυστηριώδες Παγοτέρας, ένα μαλλιαρό μαμούθ που βρέθηκε στον Βόρειο Πόλο, αποφασίζει να ανακαλύψει περισσότερα… Μια τυχαία συνάντηση τη φέρνει μούρη με μούρη με το γιγάντιο πλάσμα και πυροδοτεί μια απίστευτη περιπέτεια που θα την οδηγήσει από το Λονδίνο στην καρδιά της Αρκτικής!
Η πιο επική ιστορία του Ντέιβιντ Ουίλιαμς γεμάτη ήρωες σε μικρές και μεγάλες διαστάσεις!




 Τα βιβλίο είναι ξεκαρδιστικό και έχει καταιγιστικές εξελίξεις. Είναι θαυμαστό πώς κατορθώνει ο συγγραφέας να αξιοποιήσει τα στοιχεία που αρέσουν στα παιδιά, την αγάπη για τη «σκατολογία»
  καταιγιστική δράση, για να δημιουργήσει ένα τόσο ωραίο και πολυεπίπεδο βιβλίο. χαρακτηριστικό  του βιβλίου το οποίο το κάνει αγαπητό στα παιδιά είναι ότι η γραμματοσειρά είναι διαφορετική κάθε φορά. Τα πεζά και τα κεφάλαια γράμματα σε κάθε σελίδα θα την συναντήσεις και έτσι κερδίζει 
λοιπόν αυτά τα παιδιά, τα κάνει αναγνώστες που δε θα φοβούνται τα χοντρά βιβλία



 Μια ξεκαρδιστική ιστορία στην Αθήνα του νεογέννητου ελληνικού κράτους, με ήρωες ένα μικρό κορίτσι, ένα πανέξυπνο φτωχοδιάβολο του δρόμου, ένα πολύτιμο έκθεμα στο Κεντρικόν Αρχαιολογικόν Μουσείον, το μετέπειτα Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγαζόταν, μέχρι το 1874 στο Ναό του Ηφαίστο.

Η παιδική και νεανική λογοτεχνία, και τα βιβλία γνώσης, που στοχεύουν στην εξοικείωση των νεαρών αναγνωστών με την Ιστορία σπάνια στοχεύουν και στο γέλιο. Κι αν καμιά φορά γελάμε με τους Αρχαίους, όταν φτάνουμε στα νεότερα χρόνια, το χαμόγελο παγώνει.


Η πατατοσακούλα και το όνομα του ορφανοτροφείου αναλαμβάνουν όχι μόνο να απαλύνουν τις εντυπώσεις αλλά και να εισάγουν τον αναγνώστη στη νοοτροπία της εποχής, –μία τόσο συνηθισμένη κατάσταση δε χρειάζεται μελοδραματισμούς—αλλά και στην περιπέτεια.

Όλο και συχνότερα βλέπουμε δημιουργούς παιδικών βιβλίων να προέρχονται από τον χώρο του θεάματος, της ψυχαγωγίας και άλλων τομέων του πολιτισμού. Εύλογο, ίσως, αφού αυτοί κατέχουν καλά τη γλώσσα αφήγησης που αγαπούν τα παιδιά, αυτή δηλαδή που έχουν γνωρίσει από μικρές και μεγάλες οθόνες. Αν μπορεί ο δημιουργός να την ανεβάσει κι ένα και δυο επίπεδα παραπάνω, όπως ο Ουάλας, ακόμη καλύτερα!

σας το συνιστώ

Θα το βρείτε στις   εκδόσεις Ψυχογιός



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου