Μια αντιοξειδωτική συνταγή: Σαλάτα από σπόρους σιταριού και φρούτα.


Είναι γνωστό ότι τα αντιοξειδωτικά, αυτές οι ευεργετικές ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από τη ζημιά που προκαλούν τα ασταθή μόρια, έχουν αγχολυτικές ιδιότητες.
 Για να τα ενσωματώσετε στη δίαιτά σας χωρίς να χρησιμοποιείτε πρόσθετα, φτιάξτε αυτή τη δροσιστική σαλάτα από σπόρους σιταριού που περιέχουν λιγνάνια – πηγή πλούσια σε ανοσοενισχυτικά αντιοξειδωτικά. Θα ενθουσιαστείτε με την σκληρή, μαστιχωτή υφή αυτής της πεντανόστιμης σαλάτας.


Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)
1½ φλιτζάνι σπόροι σκληρού σιταριού
¾ φλιτζάνι καρύδια, κομμένα σε κομματάκια
2 κοτσάνια σέλερι, κομμένα σε κομματάκια
1 μήλο, χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε κομματάκια
1 φλιτζάνι σταφύλια, κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε κομματάκια
½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση


Σε ένα κατσαρολάκι, ρίξτε τους σπόρους σιταριού και αρκετό νερό για να καλύψετε τους σπόρους σε ύψος περίπου 4 εκατοστών.


Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά, ξεσκεπάστε το κατσαρολάκι και μαγειρέψτε για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν οι σπόροι. Στραγγίστε και αφήστε τους να κρυώσουν.


Ψήστε τα καρύδια σε μέτριου μεγέθους τηγάνι χωρίς λάδι, για 3 λεπτά περίπου. Ανακατεύετε για να μην καούν.



Αναμίξτε σπόρους σιταριού, καρύδια, σέλερι, μήλο, σταφύλια, αποξηραμένα κεράσια, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώστε για γεύση.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου