Γεμιστά μπισκοτάκια σοκολάτας-πορτοκάλι με γέμιση κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Καλησπέρα!  Ήρθε η ώρα για γλυκάκι. Ξέρετε είμαι λιχούδο. Να μου πεις και ποιος άνθρωπος δεν του αρέσουν τα γλυκά. Θα σας δείξω ένα απλό χωρίς σοκολάτες, για να μην μας λιγώσει. 

 Γεμιστά μπισκοτάκια σοκολάτας-πορτοκάλι με γέμιση κρέμα ζαχαροπλαστικής


Θα χρειαστούμε 

Για τα μπισκότα: 50 γρ κουβερτούρα, 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 100 γρ ζάχαρη,μια πρέζα αλάτι, 1κγ ξύσμα πορτοκαλιού,2 κρόκοι, 270 γρ αλεύρι,ίσως κ λιγάκι παραπάνω.Τρίβουμε τη σοκολάτα στον τρίφτη κ την τοποθετούμε στον καταψύκτη για μισή ώρα χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη κ προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν. Ρίχνουμε το ξύσμα το αλάτι το αλεύρι κ τέλος τη κουβερτούρα.



gemista-mpiskota-sokolatas-me-portokali-me krema-zaxaroplastikis

Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο κ τυλίγουμε σε διαφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Έπειτα ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα κ με κουπατ κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε. Ψήνουμε στους 190 για περίπου 13 λεπτά. 

Για την κρέμα:250 ml γάλα, 1αυγο,3κσ ζάχαρη,
βανίλια 2,5κσ κορνφλαουρ. Σε μπολ βάζουμε το αυγό,το κορνφλαουρ τη ζάχαρη κ λίγο γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα κ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Αδειάζουμε σε καθαρό μπολ κ καλύπτουμε την κρέμα με μια μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά

gemista-mpiskota-sokolatas-me-portokali-me-krema



Καλή επιτυχία

και

Καλή σας απόλαυση



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου