Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη: Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε να γίνει ποτέ πεπονάκι

Κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη το νέο παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Χριστίνας Καρρά «Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε να γίνει ποτέ πεπονάκι».
Το βιβλίο ανήκει στη σειρά Οι πρώτες μου ιστορίες και απευθύνεται σε ηλικίες 4+. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι του Δημήτρη Κουμπάτη.

Το βιβλίο μιλάει για την διαφορετικότητα, και την αποδοχή. Οι ήρωες μας είναι τα φρούτα και συγκεκριμένα το λεμόνι  και το Πεπονάκι. Στο μανάβικο Του κύριο Νικόλα επικρατεί μια αναστάτωση γιατί ένα φρούτο,  ο Λεμονάκης είναι ένα χαμογελαστό φρούτο που αναστατώνει και ενοχλεί τα υπόλοιπα φρούτα. Τι θα γίνει όμως όταν παρέμβει ο Πεπονάκης
Ενα βιβλίο για την διαφορετικότητα

Πρέπει λοιπόν να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα κάποιων ανθρώπων, διαφορετικοί σε θέματα κουλτούρας, εθνικότητας, θρησκείας, ηλικίας, σωματικών και πνευματικών χαρακτηριστικών, αξιών, μορφωτικού, επιπέδου, κοινωνικό-οικονομικού επιπέδου,  αλλά ίσοι μεταξύ μας.
Γιατί μην ξεχνάμε πως όπως τους βλέπουμε εμείς διαφορετικούς έτσι μας βλέπουν και εκείνοι. Αλλά όλοι πρέπει να είμαστε ένα σύνολο και να συνυπάρχουμε.
Η μοναδικότητα του καθενός,  μας κάνει να είμαστε διαφορετικοί! 

Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου