Κορονοϊός: Ποιά σχολεία θα είναι κλειστά;

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να συζητηθούν προληπτικά μέτρα εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην κλείσουν μαζικά όλα τα σχολεία, αλλά κατά περίπτωση και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Την ίδια τακτική άλλωστε ακολουθούν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Ιταλίας που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Έτσι, η απόφαση για προσωρινό “λουκέτο” σε σχολεία και πανεπιστήμια θα λαμβάνεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις συνθήκες σε κάθε περιοχή. Παρατείνεται, ωστόσο, το “λουκέτο” στους νομούς Ηλείας, Αχαϊας και Ζακύνθου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις και τα γενικότερα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο μετά τις 14.00, ενώ τη Δευτέρα τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα ανακοινώσουν από κοινού μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.
Όσον αφορά τα κρούσματα στη χώρα μας, έχουν φθάσει τα 66 μετά και την ανακοίνωση, το βράδυ του Σαββάτου, 21 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Από αυτά 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, επτά στον νομό Αττικής και ένα στο νομό Εύβοιας. Οι 51 από τους 66 ασθενείς προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας το τελευταίο 24ωρο αρνητικά αποδείχθηκαν 363 δείγματα σε ολόκληρη τη χώρα. Από αυτά, τα 203 είναι από την Αττική, τα 68 από την Αχαΐα, 44 από τη Θεσσαλονίκη, 27 από την Ηλεία (Αμαλιάδα), από τρία σε Ιωάννινα, Πτολεμαΐδα και Άργος. Άλλα δύο δείγματα βρέθηκαν αρνητικά στον ιό στα Χανιά, δύο στην Κέρκυρα, δύο στην Κεφαλλονιά και από ένα σε Τρίπολη, Σάμο, Καλαμάτα, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Ηράκλειο.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης συγκαλεί αύριο έκτακτη σύσκεψη του ΔΣ του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν με έγκριτους επιστήμονες τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή επέκτασης του Covid-19 και την οργάνωση των μελών του ΙΣΑ για να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12.00  στα γραφεία του ΙΣΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου