Σπιτικά σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο

Τραγανό σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο.
Μη μου πείτε ότι δεν τρελαίνονται τα παιδιά σας με αυτό το φαγητό.
Εμείς το φτιάχνουμε δυο φορές την εβδομάδα.
Για πολλή νοστιμιά, Συνοδεύεστε το με ότι θέλετε. Ρύζι, πατάτες , αρακά.
Σνίτσελ ή αλλιώς πανέ, νόστιμο, ζουμερό και τραγανό, με σωστό πανάρισμα και με όλα τα μυστικά του, για απόλαυση χωρίς τέλος.
Μια συνταγή που όλοι αγαπάμε. Υπάρχουν δύο τρόποι μαγειρέματος. Νόστιμο σνίτσελ τηγανιτό ή πιο ελαφρύ στο φούρνο, ζουμερό μέσα και απ’έξω τραγανό με ρόδινη κρούστα.
Μαγειρεύεται γρήγορα, είναι πεντανόστιμο και μπορείς να το έχεις έτοιμο στην κατάψυξη με το πανάρισμα του, για τις μέρες που δεν έχεις χρόνο για μαγείρεμα.
Όμως, το σωστό πανάρισμα και τα μυστικά για τέλειο πανάρισμα θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις μια λιχουδιά χωρίς τελειωμό.

Σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο

Το ψήσιμο στο φούρνο είναι πιο απλή διαδικασία, αρκεί να έχετε προθερμάνει σωστά το φούρνο σας ώστε να κάνει τραγανή κρούστα. Ο χρόνος ψησίματος στο φούρνο είναι γύρω στα 15′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα στην μεσαία σχάρα. Να ροδίσει γύρω γύρω και μέσα να ψηθεί αλλά να κρατηθεί ζουμερό.Εκτός από το σωστό πανάρισμα, πρέπει να προσέξεις και το πάχος του.

Το σωστό πάχος για μια φέτα σνίτσελ είναι ανάμεσα σε 0,5 και 1 εκατοστό αλλιώς δεν είναι σνίτσελ.
Το καλό χτύπημα με βαρύ αντικείμενο, θα κάνει το κρέας τρυφερό και θα το φέρει στο επιθυμητό πάχος.
Το κρέας πρέπει να είναι στεγνό.
Πανάρισμα κάνουμε με ό,τι μας αρέσει: αλεύρι, ψωμί, δημητριακά, φρυγανιά, πανάρισμα με αυγό ή χωρίς αυγό, με βρώμη, με παρμεζάνα κλπ.
Για να πετύχετε όμως το τέλειο πανάρισμα και να γίνει τραγανό, μία είναι η μέθοδος.
Πρώτα το βουτάμε στο αυγό, μετά, το αλευρώνουμε, σε αλεύρι που μπορεί αν θέλουμε να περιέχει μπαχαρικά ή βότανα.
Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι, βουτάμε το παναρισμένο σνίτσελ σε χτυπημένο αυγό και αφού στραγγίσει ελαφρά το περιττό αυγό, το πανάρουμε στη φρυγανιά που είναι τριμμένη 
Σπιτικά σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο
Μιλάμε για τη νοστιμιά!

Υλικά Συνταγής

Για τα σνίτσελ
2 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1 φλ. αλεύρι
2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
3-4 αυγά
ελαιόλαδο

Για τα σνίτσελ

Αρχικά επειδή το κοτόπουλο το φοβάμαι , και επειδή το τρώνε πολύ τα παιδιά μου βράζω στη κατασαρόλα το κοτόπουλο με λίγο αλάτι και κύβο νοστιμιάς.

Μέτα όταν κρυώσει , το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβω σε μπουκίτσες
Κόβουμε σε λεπτές μπουκίτσες το φιλέτο κοτόπουλο και το χτυπάμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες να γίνει πλακέ.
Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, τα αυγά και τα φρυγανιά τριμμένη
Βουτάμε κάθε κομμάτι με τη σειρά στο αυγό , στο αλεύρι, τινάζουμε, μετά ξανά στο αυγό και τέλος, στο βάζουμε στη τριμμένη φρυγανιά. Αφήνουμε σε λαδόκολλα για 30′ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.
Ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο, στον αέρα στους 200ºC . Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15′.

Δεν πρόλαβα να τα φωτογραφήσω και ήρθε ο μεγάλος γιος να τα φάει. Δικά μου. έτσι έλεγε. Τίποτα για τον μικρο γιο


Δοκιμάστε τα


Καλή απόλαυση



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου