Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη: Ο Χαρης Μας

Ο Χάρηςμας ένα ιδιαίτερο βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Ο αυτισμός δεν είναι ούτε πάθηση, ούτε ψυχική ασθένεια, αλλά πολύπλοκη αναπτυξιακή διαταραχή, που ξεκινάει από νωρίς στη ζωή, ενδεχομένως και πριν από τη γέννηση. Είναι η πιο σοβαρή από μια σειρά από αναπτυξιακά προβλήματα, τα οποία είναι γνωστά ως διαταραχές αυτιστικού φάσματος (ASD), και πλήττει περισσότερο τα αγόρια από ό,τι τα κορίτσια.
Στα αυτιστικά παιδιά, ο εγκέφαλος «καλωδιώνεται» με διαφορετικό τρόπο, με αποτέλεσμα να αντιδρούν έντονα σε ερεθίσματα όπως είναι οι ήχοι ή το άγγιγμα. Τα περισσότερα παιδιά με αυτισμό έχουν πολύ περιορισμένα ενδιαφέροντα και δυσκολεύονται με τη γλώσσα, τις κοινωνικές δεξιότητες, την επικοινωνία και την προσοχή.

Ο Χάρης έχει Αυτισμό. Για να τον γνωρίσεις καλύτερα δεν αρκεί να σου "δανείσει" τα μάτια του για να δεις τον κόσμο. Θα πρέπει να κάνει το ίδιο με τα αυτιά του, το δέρμα του ακόμα και τη μύτη του! Στον δικό του κόσμο οι παραμικρές αισθήσεις πρωταγωνιστούν. Αυτό που διαφεύγει της δικής μας προσοχής, γίνεται το βασικό συστατικό της εμπειρίας του! Η ενασχόλησή του με τα μικρά, η διαφορετική του συσχέτιση με τα αντικείμενα, μας βοηθά να αποκωδικοποιήσουμε τη συχνά παράξενη συμπεριφορά του.


Μέσα από προσωπικά βιώματα χρόνων και εμπειρία θεραπείας με παιδιά σαν τον Χάρη,ο συγγραφέας μας συστήνει σε έναν ιδιαίτερο κόσμο γεμάτο προκλήσεις, μαγεία και ικανότητες ξένες για τους περισσότερους από εμάς! Ας τον ακολουθήσουμε σε αυτή τη μικρή βόλτα κι ας κάνουμε εκείνο το επιπλέον βήμα στην κατανόηση και τελικά την αποδοχή του Χάρη.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου