Εκδόσεις Πατάκη: Το θαυμαστό ταξίδι της νόνας Χελώνας

Εκδόσεις Πατάκη: Το θαυμαστό ταξίδι της νόνας Χελώνας

Mένουμε σπίτι. Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες. Σας εύχομαι υγεία και υπομονή.
Οι μέρες μας τις δυο πρώτες ήταν πολύ δύσκολες. Aπό εκεί που ήμασταν όλη μέρα έξω, ξαφνικά βρεθήκαμε κλεισμένοι στο σπίτι.
Την τρίτη μέρα αποφασίσαμε να διαβάζουμε ένα παραμύθι όλοι μαζί

Εκδόσεις Πατάκη και Το θαυμαστό ταξίδι της νόνας χελώνας

Το θαυμαστό ταξίδι της νόνας χελώνας είναι ένα ταξίδι που, μέσα από την αφήγηση, ξεκινάει από τον Όλυμπο, τότε, που ήταν η κατοικία των δώδεκα θεών, όπου ο Δίας επρόκειτο να παντρευτεί την Ήρα και καλεί στον γάμο του όλους τους αρχαίους θεούς, τους ημίθεους και τις νύμφες, μαζί και τη νύμφη Χελώνη. Εκείνη, όμως, δεν πήγε, γιατί δεν προλάβαινε από τις πολλές δουλειές του σπιτιού και γι’ αυτό ο Δίας την τιμώρησε να κουβαλάει από τότε το σπίτι της για πάντα μαζί της και έγινε η γνωστή μας χελώνα. Ωστόσο, η θεά Αφροδίτη προσπάθησε να βοηθήσει τη Χελώνη, μετριάζοντας την τιμωρία του Δία.


Η αγάπη και η ευαισθησία είναι διάχυτες μέσα στο κείμενο, δύο έντονα συναισθήματα που εύκολα θα μεταβιβαστούν στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας και πρώτης σχολικής ηλικίας, στα οποία απευθύνεται το βιβλίο, καθώς είναι η ηλικία όπου πλάθεται και η παιδική ψυχή, αλλά και η προσωπικότητα του ανθρώπου. Και το αναγνωστικό ταξίδι συνεχίζεται μέσα στον βυθό της θάλασσας, όπου η νόνα χελώνα, με τη συμβολή της νύμφης Χελώνης θα πάει με τα δέκα χελωνάκια εγγονάκια της να γνωρίσουν τους συγγενείς τους, τις θαλάσσιες χελώνες. Όμως εκεί δεν θα βρουν απλά τους συγγενείς τους, αλλά και το θαλασσινό τριφύλλι του αγαπημένου Οδυσσέα Ελύτη, που τόσο ανάγκη έχει η Χελώνη.
Στο σύνολο των είκοσι οχτώ σελίδων του βιβλίου, το εικονογραφημένο κείμενο, που αποτελεί και την ιστορία,
Πλούσια και πανέμορφη η εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού αποδίδει με οικεία σχέδια, για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, και ζωντανά και χαρούμενα χρώματα, την ιστορία και έρχεται, στο τέλος, να συνδεθεί με τρόπο ιδιαίτερα εύστοχο, με το ποίημα του Ελύτη,
Η νόνα Χελώνα βρίσκει πάντα τρόπους να περνούν καλά τα δέκα της εγγόνια.
Κι έχει πάντα μια ιστορία να τους πει. Τούτη τη φορά, τους λέει την ιστορία μιας αρχαίας Νύμφης: της Χελώνης. Μόλις όμως η ιστορία τελειώνει, γίνεται κάτι μαγικό! Κι ένα θαυμαστό, παράξενο ταξίδι ξεκινά, που θα μείνει αλησμόνητο στα χελωνάκια!

Πρόκειται για ένα βιβλίο καλογραμμένο, εύληπτο, πολυδιάστατο, πλημμυρισμένο από το χαρακτηριστικό ύφος και τη γλώσσα της αναγνωρισμένης συγγραφέως, της αγαπημένης Λότης μικρών και μεγάλων.

Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Πατάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου