Εκδόσεις Χάρτινη πόλη: {Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες} / {τραγουδάκια για μωράκια}


Όσα χρόνια και αν περάσουν τα διαχρονικά βιβλία αυτά που διαβάζαμε και εμείς πριν 30 χρόνια υπάρχουν και θα συνεχίζουν να υπάρχουν για να θυμίζουν την αθωότητα μας και την ανεμελιά μας. 
Το βιβλίο ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες το έχω διαβάσει πάμπολες φορές και σε όλες τις μορφές, για παιδιά , για βρεφάκια για μεγαλύτερα παιδιά άνω των 7 και για παιδιά άνω των 12 ετών. Σε όποια μορφή και να κυκλοφορήσει αυτά θα παραμείνουν για πάντα στις καρδιές μας. 
Τελευταίο μου απόκτημα είναι από τις εκδόσεις χάρτινη πόλη 
Ο Φιλέας Φογκ ήταν ένας πλούσιος εκκεντρικός τζέντλεμαν, ο οποίος είχε πολλές φαεινές ιδέες. Κάποια μέρα, στην Λέσχη Ριφόρμ, στο Λονδίνο, όπου και περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του, εξ αφορμής μια συζήτησης, στοιχημάτισε για 20.000 λίρες πως μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες. Και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι, μαζί με τον υπηρέτη του, Πασπαρτού, τον οποίο είχε προσλάβει λίγες ώρες νωρίτερα. Κατα την διάρκεια του ταξιδιού του, παρακολουθείται στενά, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, από τον επιθεωρητή Φιξ, ο οποίος υποπτεύεται τον Φογκ ως δράστη μιας ληστείας που σημειώθηκε σε τράπεζα του Λονδίνου.
Η διαδρομή που θα ακολουθούσε ήταν η εξής:
  • Λονδίνο - Σουέζ, μέσω Μοντ Σενί (Mont-Cenis) και Μπρίντεζι σιδηροδρομικώς και ατμοπλοϊκώς (7 ημέρες)
  • Σουέζ - Βομβάη, ατμοπλοϊκώς (13 ημέρες)
  • Βομβάη - Καλκούτα, σιδηροδρομικώς (3 ημέρες)
  • Καλκούτα - Χονγκ Κονγκ, ατμοπλοϊκώς (13 ημέρες)
  • Χονγκ Κονγκ - Γιοκοχάμα (Ιαπωνία), ατμοπλοϊκώς (6 ημέρες)
  • Γιοκοχάμα - Σαν Φρανσίσκο, ατμοπλοϊκώς (22 ημέρες)
  • Σαν Φρανσίσκο - Νέα Υόρκη, σιδηροδρομικώς (7 ημέρες)
Νέα Υόρκη - Λονδίνο, ατμοπλοϊκώς και σιδηροδρομικώς (9 ημέρες)....

Σύνολο 80 ημέρες.
Ο πλούσιος και ιδιόρρυθμος Βρετανός Φιλέας Φογκ στοιχηματίζει όλη του την περιουσία ότι θα κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες! Παρέα με τον πιστό υπηρέτη του, τον Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια, με αντίπαλό τους τον χρόνο αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ. Ξεκινώντας από την Αγγλία, πηγαίνουν στην Αφρική και από εκεί στην Ασία, όπου σώζουν από βέβαιο θάνατο την όμορφη Ινδή πριγκίπισσα Αούντα. Κατόπιν, σαλπάρουν για τη μακρινή Αμερική, έρχονται αντιμέτωποι με Ινδιάνους, ταξιδεύουν με έλκηθρο, και αγοράζουν ένα ατμόπλοιο για να επιστρέψουν στον τελικό τους προορισμό, το Λονδίνο. Το κλασικό αριστούργημα του Ιούλιου Βερν, ενός από τους πρώτους συγγραφείς μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας, έχει αγαπηθεί από πολλές γενιές αναγνωστών, αφού μέσα από τις σελίδες του μεταφέρει τα μηνύματα της ελευθερίας, της αστείρευτης εξερευνητικής και ταξιδιάρικης διάθεσης, αλλά και τις αξίες της επιμονής και υπομονής.

Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 

 Ποιος είπε ότι υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία που πρέπει να διαβάζουμε στα παιδιά μας παραμύθια. φυσικά και δεν υπάρχει. Ίσα ίσα πιστεύω ότι στην εγκυμοσύνη πρέπει να διαβάζουμε ώστε το έμβρυο να ακούει τη φωνή μας και να μας αναγνωρίσει όταν γεννηθεί. Γιατί τα έμβρυα έχουν πολύ δυνατή ακουστική ικανότητα. Το βιβλίο <<τραγουδάκια για μωράκια >> όταν το έπιασα στα χέρια μου χάρηκα πολύ γιατί έχει να κάνει και με την λεπτή κινητικότητα. Δηλαδή έχει όλα τα γραμματάκια σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να βάλουν το δακτυλάκι τα βρεφάκια και να ακολουθήσουν το γραμμα. 

Στις επόμενες σελίδες ακολουθούν ένα λαβύρινθο. και γενικά μια μαιμού. Είναι σκληρόδετο, χαρτονένιο με έντονη εικονογράφηση. Βιβλία που συμβάλουν στην νοητική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. θα το λατρέψετε εσείς και τα μωράκια.  Εμείς το αγαπήσαμε
Θα το βρείτε στις εκδόσεις Χάρτινη πόλη 






Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου