11 Μαρτίου 2020 «Ο κόσμος μόλις άλλαξε»

Αυτή η ημερομηνία θα μείνει χαραγμένη στη ζωή μου, στη ζωή των παιδιών μου αλλά και στη δική σας. Ποιος θα το πίστευε ότι από τη  μια στιγμή στην άλλη θα αλλάξει 180 μοίρες η καθημερινότητα μας.
11 Μαρτίου είναι η ημερομηνία που έκλεισαν τα σχολεία και εμείς δεν πήραμε χαμπάρι τι μας έγινε.
Λέγαμε θα κάνουμε υπομονή 14 ημέρες και αυτό ήταν πάει τελείωσε. Εκείνη την ημέρα είχα μια συζήτηση με τον γιατρό μου και μου έλεγε 14 ημέρες είναι για να μην διαμαρτυρηθούμε. Μας το είπαν  λίγο μαλακά και όχι απότομα. Κάτσε να δεις  μου έλεγε ο γιατρός,  μετά το Πάσχα θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία, και του απαντούσα  είσαι παράλογος. Τελικά πέρασαν κάποιες μέρες από τότε και τώρα το βλέπω ότι ναι όντως είχε πολύ δίκαιο. Έχω αρχίσει να φοβάμαι ότι μέσα  Απριλίου ίσως τα πράγματα θα είναι πολύ στριμωγμένα ακόμη και μπορεί να πιάσουμε και λίγο από το Μάιο. Στο χέρι μας είναι λοιπόν

 Ο κορονοϊός άλλαξε την ζωή του κόσμου 



«Ο κόσμος μόλις άλλαξε. Αν κάποιος θεωρήσει ότι αυτό που ζούμε είναι μία παρένθεση, έχει χάσει μόλις την ορατότητα του μέλλοντος του. Η ζωή μας μπαίνει σε καινούργιους κανόνες, οι οποίοι θα μεταμορφώσουν συμπεριφορές και θα οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία σε νέα κρίση, από την οποία θα προκύψει νέο μοντέλο λειτουργίας κι αυτής ακόμα της αγοράς με το ηλεκτρονικό εμπόριο να κρατάει σε λίγα χρόνια τη σημαία της ανάπτυξης. 

Καταρχήν οι Έλληνες θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε για πρώτη φορά την Ανάσταση με τις λαμπάδες αναμμένες μέσα στα σπίτια μας, στα μπαλκόνια μας.  Το ξέρω θα μου πείτε μα τι λέτε, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Όμως πρέπει σιγά σιγά να το βάλουμε στο μυαλό μας.

Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στον μήνα Απρίλιο, μήνα έξαρσης όπως όλα δείχνουν της επιδημίας και στη χώρα μας, να ακολουθήσουμε τα έθιμα μας και τις συνήθειές μας όλων αυτών των ετών. Δεν μπορεί η Ελλάδα να βρεθεί το Πάσχα στο ολοήμερο γλέντι που συνήθιζε κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου και χορεύοντας.

Αν θέλουμε να συμπεριφερθούμε για μια φορά υπεύθυνα στην ιστορία έχουμε υποχρέωση ν’ ακολουθήσουμε τους κανόνες. Πολύ σωστά και οριακά έγκαιρα η κυβέρνηση πήρε άμεσες αποφάσεις πριν η έκταση των κρουσμάτων υπερβεί αριθμούς. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά μέσα μας, πέρα απ’ αυτά που λένε οι τηλεοράσεις, ότι στην πραγματικότητα είμαστε αθωράκιστοι απέναντι σε μεγάλες συμφορές.

  Από την άλλη πλευρά σε θέσεις μάχης τα σούπερ μάρκετ, με την έξαρση του κορονοϊού  και στην πόλη μας να έχει αλλάξει τα πάντα  Νέα ωράρια λειτουργίας, ειδικές οδηγίες για τον τρόπο εργασίας, ακόμη-ακόμη και για την είσοδο και παρουσία των πελατών εντός καταστήματος.

«Πραγματικά εύχομαι να το ξεπεράσουμε σύντομα όλο αυτό. Για την ώρα όλοι μας, οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες και τις υποδείξεις της Πολιτείας, προκειμένου να μειωθούν όσο το δυνατόν τα κρούσματα».

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Ημέρα 9η




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου