Εκδόσεις Πατάκη: Η Γκρέτα και οι Γίγαντες

Η Γκρέτα και οι γίγαντες- εκδόσεις Πατάκη

Τα βιβλία που έχουν κάποιο μήνυμα, ειδικά οικολογικά, με ενθουσιάζουν γιατί έχουν πολύ δυνατό μήνυμα στα παιδιά μας. Με απλά χαριτωμένα στιχάκια και την έντονη εικονογράφηση
Το συγκεκριμένο βιβλίο που πήραμε στα χέρια μας έχει  να κάνει με την οικολογική καταστροφή.
 H θερμοκρασία της γης είναι ήδη μεγαλύτερη από την παλιότερα. Αυτό έχει οδηγήσει σε χειρότερες πυρκαγιές καταιγίδες, και πλημμύρες, και πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που ζουν κοντά στις ακτές έχουν αναγκαστικά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Εάν συνεχίσουμε έτσι τα πράγματα θα επιδεινωθούν. Κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη κρίση που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ οι άνθρωποι. Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.

 Είναι γεγονός στις μέρες μας ότι οι διαταραχές στην γήινη βιόσφαιρα και στο φυσικό περιβάλλον είναι αυξημένες και αυτό οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητες. Οι συνέπειες ποικίλουν και πλήττουν την χλωρίδα και πανίδα του πλανήτη μας. Ένας παράγοντας της οικολογικής καταστροφής στις μέρες μας ο οποίος επηρεάζει όλους τους βιώσιμους οργανισμούς στην Γη είναι η Κλιματική Αλλαγή.
 Η επιδείνωση καιρικών φαινομένων(τυφώνες, πλημμύρες),είναι ένδειξη ότι η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό ακόμα και τα βασικά μετεωρολογικά φαινόμενα όπως βροχόπτωση, ταχύτητα αέρα,χαλάζι. Φυσικά, υπαίτιος για την κλιματική αλλαγή, την άνοδο μέσης θερμοκρασίας της Γης και την ευρύτερη έννοια της οικολογικής καταστροφής σε μεγάλο βαθμό είναι ο άνθρωπος και η παρέμβασή του στη φύση.
 Εκατοντάδες δέντρα κόβονται ανεξέλεγκτα και χρησιμοποιούνται σε τζάκια, βάζοντας σε κίνδυνο τον φυσικό πλούτο του πλανήτη μας

Η Γκρέτα ζει σ' ένα πανέμορφο δάσος το οποίο απειλείται από Γίγαντες. Όταν οι Γίγαντες ήρθαν πρώτη φορά στο δάσος, έκοψαν τα δέντρα για να φτιάξουν σπίτια. Έπειτα έκοψαν κι άλλα δέντρα για να φτιάξουν μεγαλύτερα σπίτια. Τα σπίτια έγιναν χωριά και τα χωριά μεγάλωσαν και έγιναν πόλεις, κι έτσι σήμερα έχουν απομείνει ελάχιστα δάση.

Ευτυχώς η Γκρέτα έχει μια ιδέα…


Ένα εμψυχωτικό εικονογραφημένο βιβλίο που μιλάει για τον αγώνα της υποψήφιας για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης Γκρέτα Τούνμπεργκ. Ένα βιβλίο για πολύ μικρά παιδιά.
Με την αγορά αυτού του βιβλίου, προσφέρετε το 1% της τιμής του στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace, στηρίζοντας το έργο της οργάνωσης


      Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Πατάκη 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου