Εκδόσεις κόκκινη κλωστή δεμένη: {Πλάτων} και {Τραμπα-τραμπαλίζομαι}


Ποιος είπε ότι η φιλοσοφία αν είναι καλογραμμένη δεν θα την αγαπήσουν τα παιδιά;
Ο Πλάτων από τις εκδόσεις κόκκινη κλωστή δεμένη με μια πολύ ωραία απλή γραφή και έντονη εικονογράφηση προσεγγίζει με ωραίο τρόπο τα παιδιά να μάθουν για τη ζωή και το βίο του φιλοσόφου.
Ο Πλάτων ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος από την Αθήνα, ο πιο γνωστός μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Αριστοτέλους. Το έργο του, που με τη μορφή φιλοσοφικών διαλόγων έχει σωθεί ολόκληρο, άσκησε τεράστια επιρροή στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία και γενικότερα στη δυτική φιλοσοφική παράδοση μέχρι και σήμερα. Κύριος οικοδόμος της φιλοσοφίας, οδηγητής είτε προάγγελος μεταγενεστέρων προβάσεών της, εμπνευστής άμεσα ή έμμεσα των σπουδαιότερων κοινωνικοπολιτικών οραματισμών.
Το συγγραφικό έργο του Πλάτωνα είναι αρχικά μνήμη και φήμη, εξιδανικευτική, του βίου και του θανάτου και του ήθους του Σωκράτη, αλλά και ανάπτυξη, ευμέθοδη και πολύπτυχη της διδασκαλίας του, πιστή ως κάποιο βαθμό στο πνεύμα του. Τα έργα του Πλάτωνα είναι γραμμένα σε μορφή διαλόγου.
Tο βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις  Κόκκινη κλωστή δεμένη

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 

To Τράμπα-τραμπαλίζομαι είναι ένα βιβλίο για την φιλία ανάμεσα σε γυναίκες ή σε άντρες. 
Οι φίλοι ακούν, γελούν και συγχωρούν, ανέχονται τα ελαττώματά σου και  μοιράζονται τη σιγουριά σου. Οι φίλοι είναι υπέροχοι και αυτό το βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο! Ένα από τα καλύτερα κατά γενικήν ομολογία βιβλία που ασχολείται με την ανιδιοτελή, και πραγματική αγάπη και φιλία!
Φιλία ονομάζεται η σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων του ίδιου ή και διαφορετικού φύλου, με κύριο χαρακτηριστικό την αμοιβαία πλατωνική αγάπη, αφοσίωση και κατανόηση, χωρίς να υπάρχει συμφέρον κίνητρο ή ανώτερος στόχος. Η φιλία δεν κοιτάει φυλή, χρώμα και εθνικότητα. Η φιλία βοηθάει σημαντικά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και στην ανάπτυξη υγειών σχέσεων στους ενήλικες.
- Δυσκολεύομαι να σου δείξω πώς αισθάνομαι.
- Προσπάθησε να το πεις με λέξεις.
- Είναι κάτι σαν ηλεκτροσόκ ή σαν ήλιος λαμπερός ή σαν δελφινάκια στον ωκεανό και άλλες φορές σαν μια κόκκινη παπαρούνα που μπαίνει ανάμεσά μας.
Λέει η ηρωίδα ή μπορεί και ο ήρωας και τραμπα-τραμπαλίζεται...

Ένα βιβλίο για την φιλία ανάμεσα σε δύο κορίτσια, σε δύο αγόρια, ή μήπως ανάμεσα σε αγόρι και κορίτσι, ή... μια φιλία ανάμεσα σε μικρούς ή και μεγάλους, γιατί η φιλία δεν έχει φύλο και φυλή, δεν έχει ηλικία, μόνο όταν γεννιέται άντε να τη σβήσεις...
Ένα crossover εικονοβιβλίο.


Το βιβλίο τράμπα-τραμπαλίζομαι  αλλά και ο Πλάτων θα τα βρείτε στις εκδόσεις κόκκινη κλωστή δεμένη




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου