Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη: Μικροί Νικητές 1: Κλείνω το Κινητό

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη: Μικροί Νικητές 1: Κλείνω το Κινητό

Ο γονιός οφείλει να θέσει όρια στο παιδί του σχετικά με τη χρήση του τηλεφώνου. Πρέπει να ορίσουν, δηλαδή, πόση ώρα θα ασχολούνται τα παιδιά με το κινητό τηλέφωνο ή ακόμα και τον υπολογιστή και ποιες χρονικές στιγμές θα μπορεί να το χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα, την ώρα του φαγητού και του διαβάσματος το κινητού θα είναι μακριά από το παιδί και κατά προτίμηση κλειστό.

 Οι μισοί από τους εφήβους είναι εξαρτημένοι από το κινητό τους τηλέφωνο και το ίδιο ποσοστό γονέων αναγνωρίζει μεν το πρόβλημα, αλλά δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει, σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη

Ο γονιός πρέπει να ξέρει πώς χρησιμοποιεί το παιδί το κινητό, σε ποια sites μπαίνει και τι περιεχόμενο βλέπει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίρνει το κινητό και θα το ελέγχει κρυφά από το παιδί του, αλλά ότι μαζί με το παιδί του θα μπαίνει σε έγκυρα και αξιόπιστα sites που θα περιέχουν υλικό κατάλληλο για παιδιά. Έτσι θα δημιουργήσει και μια σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί του σχετικά με το κινητό.


Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να ορίσουν πόση ώρα την μέρα επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου, αλλά και μερικές χρονικές ζώνες ελεύθερης χρήσης του. Οι εκάστοτε κανόνες εξαρτώνται από την οικογένεια. Κάποιοι μπορεί να αποφασίσουν να καθορίσουν απλά όρια, όπως το να κλείνει το κινητό, όσο το παιδί κάθεται στο τραπέζι να φάει.


 Μια ιστορία για την εξάρτηση από τα κινητά Με τους φίλους μας περνάμε ξέγνοιαστες και χαρούμενες στιγμές. Έτσι κάνει κι ο Λουκάς με την παρέα του… …Ώσπου αποκτά ως δώρο γενεθλίων ένα κινητό τηλέφωνο και από τότε όλα αλλάζουν! Μαθαίνοντας την αξία της αρμονικής συνύπαρξης και με θετική σκέψη, ο Λουκάς καταλαβαίνει ότι το παιχνίδι με τους φίλους του είναι πιο σημαντικό από την ενασχόληση με το κινητό.



















Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου